Muğla'da hortum korkuttu

Muğla'da  hortum korkuttu
Muğla'da meydana gelen hortum korkuttu. Can kaybı olmayan doğa faciası maddi hasara neden oldu.Abone ol

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Çallı köyünde meydana gelen hortumda ilk tespitlere göre 8 ev zarar gördü. 200'den fazla çam fidanını kökünden söken hortum, zeytinlik alanlarda hasara neden oldu.

Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, Çallı köyünde meydana gelen hortumun maddi hasara neden olduğunu belirterek, ''İlk tespitlere göre hortum 200'den fazla çam fidanını kökünden sökmüş ve köydeki zeytinlik alanlara zarar vermiş. Evlerde hasar var. Hortum evlerin çatılarını uçurmuş. 8 evde zarar olduğu bilgisi ulaştı'' dedi.

Atçı, hortumun köyün elektrik ve telefon direkleri seo ne de zarar verdiğine işaret ederek, ''Köyde elektrikler kesik ve telefon imkanı yok. Bazı hayvanlarında uçan çatılar nedeniyle yaralandığı bilgi ulaştı. Köydeki hortum hasarı çok büyük, ekiplerimiz hasar tespit çalışmasına başladı'' diye konuştu.

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın da, hortumun bölgedeki çam fidanlarına zarar verdiğini anlatarak, ''Milas Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri bölgede hasar tespit çalışmasına başladılar. Hortumun köydede hasara neden olduğu bilgisi ulaştı ama zararın boyutunu tam olarak bilemiyoruz'' dedi.

Bu arada Milas İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinde de köyde zarar tespit çalışmasına başladığı bildirildi.

KÖYDE YAŞAYAN HATİCE ZORLU: SABAHA KARŞI BÜYÜK BİR PATLAMA SESİYLE UYANDIM

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Çallı köyünde meydana gelen hortumda zarar gören elektrik şebekesinin onarımına başlandı.

Hortumda ilk tespitlere göre 8 ev zarar gördü, 200'den fazla çam fidanı kökünden söküldü, 100'den fazla zeytin ağacı zarar gördü. Hortum nedeniyle bir minibüsün camları patladı, zarar gören elektrik şebekesinin onarımına ise başlandı. Telefon hatlarının da hortumda zarar gördüğü ve köyde sadece cep telefonu ile iletişim sağlanabildiği gözlendi.

Köyde yaşayan Hatice Zorlu, sabah saatlerinde büyük bir patlama sesiyle uyandığını anlatarak, ''Hemen dışarı koştum ancak rüzgar bile yoktu. Çok şaşırdım. Hortum nedeniyle evimin çatısı zarar gördü, ahırımın çatısı uçtu. Terasın bir bölümü evimin önüne devrildi. Çok büyük bir afet oldu'' dedi.

Öte yandan köy meydanında toplanan köylüler büyük bir şaşkınlık yaşıyor. Köylülerden bazıları geçimlerini zeytin ve fıstık çamı ağaçlarından sağladıklarına işaret ederek, ''Zararımız büyük. Köyün büyük bölümü çiftçilikle geçiniyor. Henüz dağlık bölgelerde bulunan ağaçlarımıza da bakamadık. Oradaki durum ne bilmiyoruz. Zarar gören ağaçlarımızın sayısı artabilir'' diye konuştu.

Bu arada Milas Kaymakamı Bahattin Atçı'nında hasar tespiti çalışmalarını yerinde takip etmek üzere Çallı köyüne hareket ettiği öğrenildi.



Kategori : GÜNCEL