Saadet'in mitinginde platform çöktü

  • Ana Sayfa
  • Saadet'in mitinginde platform çöktü
Saadet'in mitinginde platform çöktü
Saadet şahlanacaktı, izinsiz kurulan platformun altında kaldı. Erbakan'ın hedefinde ise yine AK Parti vardı.Abone ol

Saadet Partisi, İstanbul'da şahlanacaktı yıkılan platformun altında kaldı. Erbakan'ı genel başkan sıfatıyla ilk kez ağırlayan İstanbul teşkilatı, konuşma yapılacak platform için izin almayınca, polisle kısa süreli gerginlik yaşandı. Farklı bir yere kurulan platform, bu kez de rüzgarın etkisiyle onlarca partilinin üzerine devrilince, miting alanında kısa süreli panik yaşandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, partisinin seçim startını İstanbul’da verdi.

Cuma namazını Eyüp Sultan Camisi’nde kılan Erbakan, Eyüp Sultan’ın kabrini ziyaret etti. Erbakan, daha son mikro beton zemin ra da Eyüp Sultan Meydanı’ndakurulan platformdan partililere seslenerek, seçim startını verdi. Erbakan seçim startını verdi.

Erbakan, yaptığı konuşmada, insanlığın bütün kurtuluşu İstanbul’dan, Türkiye’den ve milli görüşten beklediğini söyledi. Erbakan binlerce partilinin katıldığı mitingte şöyle konuştu:

"Eyüp Sultan Hazretleri, İstanbul’a 96 yaşında 6 oğluyla birliktegeldi. Oğulları, Eyüp Sultan’dan yaşlılığından dolayı sefere katılmamasını istedi. Fakat o, oğullarına Kur’an-ı Kerim’den ayeti hatırlattı ve seferberliğe
yaşlısıyla, genciyle çıkılması gerektiğini söyledi. Biz de bu sebepten seçim çalışmalarımıza 7 ay önceden yaşlısıyla, genciyle buradan başlıyoruz. Burası Eyüp Sultan Hazretleri’nin dizinin dibidir"

ERBAKAN USTALIK ESERİNİ İSTİYOR

Şehzadebaşı Camisi’nin Mimar Sinan’ın çıraklık, Süleymaniye Camisi’nin kalfalık, Selimiye Camisi’nin de ustalık eseri olduğunu hatırlatan Erbakan,
şunları söyledi:

"Biz de 41 yıllık milli görüş davamızda 1996 yılına kadar çıraklık yaptık. Hükümetimiz 54. hükümet, kalfalık dönemimizdi. Adil düzenin kokusunu aldık, 12 Hazirandan sonra ustalık dönemimiz geliyor. Şimdi Selimiye’yi yapmaya geliyoruz Allah’ın izniyle.

PLATFORM PARÇASININ DEVRİLMESİ

Bu arada Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın cuma namazı sonrası partililere seslenmesi amacıyla Eyüp Sultan Camisi önünde kurulan platform, İstanbul Valiliğinin uyarısı üzerine Eyüp Sultan Meydanı’nın başka bir yerinde bulunan Saçlı Abdülkadir Camisi’nin önüne alınmak istendi.

Kurulan platformun sökümü sırasında demir korkuluk rüzgarın da etkisiyle çalışanların üzerine devrildi.

Korkulukların altında kalan taşıma işleminde görevli Saadet Partisi İstanbul İl Teşkilatı üyelerinden Metin Özsınar (35) başından yaralandı.
Ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kaldırılan Özsınar’ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Olayın ardından bir süre güvenlik kuvvetleriyle tartışan partililer, daha sonra platformu Saçlı Abdülkadir Camisi’nin önüne taşıyarak, Erbakan’ın buradan partililere hitap etmesini sağladı.



Kategori : POLİTİKA