Türkler bir günde zengin mi oldu?

  • Ana Sayfa
  • Türkler bir günde zengin mi oldu?
Türkler bir günde zengin mi oldu?
Zenginlik iddialarına Şimşek'ten cevap geldi. İşte Maliye Bakanı Şimşek'in o sözleri;Abone olTBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığının bütçeleri kabul edildi. Bütçe görüşmelerinde konuşan Maliye Bakanı Şimşek, kamu personel reformunun yapılması gerektiğini söylerken, gelir hesaplamalarıyla ilgili eleştirilere de cevap verdi.

Bütçe üzerindeki görüşmelerde söz alan CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, Hazine avukatlarına haklarının yeterince verilmediğini savundu. Bazı kamu kurumlarının avukatlık hizmetini dışarıdan aldıklarını belirten Aslanoğlu, bunun, kamuda birliği de bozduğunu kaydetti. mikro beton kaplama

''KAMU PERSONEL REFORMU YAPILMALI''

Daha sonra milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uzman istihdamı ve onların özlük hakları konusunun muhtemelen yeniden yapılandırmaya ilişkin tasarının içinde yer aldığını söyledi. Şimşek, söz konusu tasarının Pazartesi günü Meclise gelme ihtimalinin olduğunu kaydetti.

Maliye Bakanlığı ya da diğer bakanlıkların personelinin özlük hakları ile ilgili bazı konuların karmaşık olduğunu belirten Şimşek, bu konuda, kamu personel reformu çerçevesinde yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

Türkiye'de statü ve maaş çeşitliliği ile ilgili eleştirilere de değinen Şimşek, bu konuda farklılıklar olduğunu kendisinin de bildiğini, ancak sorunun orta ve uzun vadede yine kamu personel reformu ile çözülebileceğini söyledi. Şimşek, bunun, performansa dayalı bir kültürün oluşmasına da önemli katkı sağlayacağına dikkati çekti.

KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞLARI

Bakan Şimşek, kredi derecelendirme kuruluşlarının önemsenmesi gerektiğini ifade etti. Şimşek, bir ülkenin ''yatırım yapılabilir ülke'' kategorisine yükseldiğinde, o ülkeye gelecek yatırımda muazzam bir artış meydana geldiğini, hiç yatırım yapmayacak bir takım fon ve şirketlerin o ülkeye farklı gözle bakmaya başladıklarını söyledi.

Şimşek, Türkiye'nin bu dönemde kredi notunun yükselmesinin, Türkiye'nin büyük bir stres testinden başarıyla geçmesinden kaynaklandığının altını çizdi.

Bakan Şimşek, Bakanlar Kurulu'nca yapılan düzeltme sonrasında Satın Alma Gücü Paritesine (SGP) göre kişi başına milli gelirin artış sağlaması konusunda, muhalefetin ''bir gecede zengin mi olduk?'' yönündeki eleştirilerine de yapıt verdi.

Bunun, ''Bir gecede zengin olunduğu'' anlamına gelmediğini belirten Şimşek, ''Burada yalnızca düzeltme yapılmış. Hesaplama yapılırken geçmişte OECD'nin verileri kullanılıyordu. DPT son iki yıl IMF verilerini kullandı, sonradan tekrar OECD rakamları kullanmaya başlandı. Burada rakamlarla oynama hususu yok. Yalnızca düzeltme var'' dedi.



Kategori : GÜNCEL