Kurtulmuş'un 'Kanlı Pazar' yüzleşmesi

  • Ana Sayfa
  • Kurtulmuş'un 'Kanlı Pazar' yüzleşmesi
Kurtulmuş'un 'Kanlı Pazar' yüzleşmesi
Kongreye hazırlanan HAS Parti lideri Numan Kurtulmuş tarihe Kanlı Pazar olarak geçen olayla ilgili ezber bozan açıklamalar yaptı. Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Darbecilerin yargılanmasının önünü açan Anayasa değişikliği sürecinde yapılan tartışmalar… CHP liderinin Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney’in mezarlarını ziyaret etmesi… Diyarbakır Cezaevi’nde yaşanan insanlık dramı… Türkiye geçmişiyle hesaplaşıyor… Bu hesaplaşmaya muhafazakar kesim de katıldı.

Kurucula mikro beton kaplama rı arasında sosyalist isimlerin de bulunduğu HAS Parti’nin genel başkanı Numan Kurtulmuş 6. Filo’nun Türkiye’ye gelişini protesto etmek için 1967 yılında yapılan, ancak muhafazakar bir kesimin örgütlediği karşı eylem ile adı tarihe, “Kanlı Pazar” olarak geçen o acı olayla ilgili ezber bozan açıklamalar yaptı.

Kanlı Pazar’ı muhafazakâr sağ kitlenin ciddi olarak sorgulaması gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, “Keşke dindar muhafazakar kitleler de sol olarak tanımlanan gençlerle birlikte ABD 6. filosunu protesto etselerdi. Ben küçüktüm, ama keşke milletin bütününü orada 6. filoya karşı tepki gösterseydi. Ben yıllardır iç eleştiri olarak hep taşımışımdır. Bu yapılsaydı belki Türkiye’nin siyasi gelişmesi farklı olurdu” dedi.

Yeni kurduğu siyasi partinin anti emperyalist kimliği ile dikkat çeken Kurtulmuş, anti emperyalist yönüyle bilinen 68 öğrenci hareketinin simgelerinden Deniz Gezmiş’in mezarını ziyaret etmeye de yeşil ışık yaktı.
Saadet Partisi’nden koptuktan sonra HAS Parti’yi kuran Kurtulmuş’la çok yoğun bir kongre hazırlığı yapılan genel merkez binasında uzun bir sohbet gerçekleştirdik.

Kurtulmuş, HAS Parti’nin diğer partilerden ayrılan yönleri, hedefleri, İslamcı sol niteleme, türbanlı milletvekili adayı, Başbakan’a halef gösterilmesine kadar pek çok konuda tartışma yaratacak önemli açıklamalar yaptı. Hafta sonu büyük kongreye hazırlanan Kurtulmuş’un İnternethaber okuyucuları için yaptığı değerlendirmelerden satır başları:



Kategori : GÜNCEL