Japonlar, İPodlu kravat üretecek

  • Ana Sayfa
  • Japonlar, İPodlu kravat üretecek
Japonlar, İPodlu kravat üretecek
Japonya'da bir giyim firması, mini mp3 çalar iPod Nano'lu kravat üretmeye hazırlanıyor.Abone ol

Japonya'da bir giyim firması, mini mp3 çalar iPod Nano'nun konulması için arkasında küçük cep bulunan bir kravatı satışa sunmaya hazırlanıyor.

Aşırı sıcak Japon yazlarında, ceket giymeyecek Japon erkeklerinin müzikten yoksun kalmamaları için tasarlanan kravatın arkasındaki minikcebe, Apple firmasınca üretilen iPod'un, sadece 6,9 m seo m kalınlığında ve 42 g ağırlığındaki Nano adlı modeli yerleştirilebiliyor.

Japon giyim firması Tanitex, kravat tasarımının ayrıca, geçen yıl Japon hükümetinin, klima kullanımının azaltılabilmesi amacıyla çalışanlardan yazın takım elbise yerine hafif giysiler giymelerini isteyen ''serin iş'' kampanyasına da uygun olduğunu açıkladı.

Japon hükümeti tarafından geçen yaz yayımlanan genelgede, enerji tasarrufu ve çevre koruması sağlanabilmesi için klimaların olabildiğince az çalıştırılması gerektiği belirtilerek, devlet memurlarının, bu konuda halka örnek olması istenmişti.

Hükümet sözcüsü Hiroyuki Hosoda, Hawaii tarzı kısa kollu üç gömlek satın alarak memurlara öncülük etmekte gecikmemiş, başbakanın haftalık basın toplantısına yazlık giysiyle katılmıştı.

Başbakan Juniçiro Koizumi de basın toplantılarından birini kravatsız, ceketsiz yapmıştı.

Japonya'daki bu kampanyanın ardından geçen yaz kravat satışlarının düşmesi üzerine, kravat üreticileri, bu yıl değişik modellerle erkeklerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Tanitex şirketi, iPod kravatı ''iPocket''in yanı sıra daha kısa, daha ince, daha hafif ve boğazı sıkmayacak, aynı zamanda tükenmez kalem veya gözlük cebi bulunan kravatlar ile kovboylara özgü boyun bağı modasını yeniden gündeme getirmeyi umuyor.



Kategori : BİLİM - TEKNOLOJİ