Tribünde ağız dalaşına girdiler

  • Ana Sayfa
  • Tribünde ağız dalaşına girdiler
Tribünde ağız dalaşına girdiler
Bursaspor'un Valencia ile oynadığı maçta 6-1’lik yenilgiyi bile gölgede bırakacak şok bir olay yaşandı.Abone ol

Mestella Stadı’nda UEFA tarafından dağıtılan kitapçıkta yerinde gözü olduğunu düşündüğü Kızıl’ın fotoğrafını gören Bursaspor Kulübü Başkanı sinkaflı konuşmaya başlayınca, ortam bir anda gerildi.

Bursaspor’un başkanı İbrahim Yazıcı ile bir dönem yeşil beyazlı kulübün başkanlığını da yapan Futbol Federasyonu’nun Milli Takımlar’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Levent Kızıl arasındaki kavga, gündeme bomba gibi düştü.

Valencia’nın Mestella Stadı’nın VIP tribününde yaşanan bu tatsız olay şöyle gelişti. Futbol Federasyonu’ndaki yönetici arkadaşı Zafer Yıldırım’la birlikte Valencia’ya giden Kızıl, VIP tribününde hiç ummadığı bir tepkiyle karşılaşır. İbrahim Yazıcı’yı bu kadar sinirlendiren ve tepkili davranmasına yol açan neden, UEFA tarafından haz seo ırlanıp dağıtılan Bursaspor takımının tanıtımının yapıldığı kitap çıktı.

Yerimde gözün mü var?

VIP tribününde dağıtılan kitapçıktaki yer alan takım fotoğrafı 5 yıl öncesine aitti. Fotoğrafta Bursaspor’un o zamanki başkanı Levent Kızıl ve teknik direktörü Raşit Çetiner’le birlikte birçoğu kadroda olmayan futbolcuların fotoğraflarının yer alması, Kızıl’ın koltuğunda gözü olduğunu düşünen Yazıcı’yı kızdırır.

Kitapçıktaki bu fotoğrafı gören İbrahim Yazıcı, öfkesini o sırada beraberindeki arkadaşlarla birlikte VIP tribününe giriş yapan Kızıl’dan çıkarır ve sinkaflı konuşmaya başlar:

- Bu ne rezalet? Şampiyonlar Ligi kitapçığına senin fotoğrafın nasıl girer Ayıp değil mi kardeşim?

Levent Kızıl’ın hiçbir şeyden haberi yoktur ve ne diyeceğini şaşırır:

- Başkan sözlerinden hiçbir şey anlamadım.

Yazıcı’nın siniri geçmek bilmez ve üslubunu daha de sertleştirir:

- Biz emek verdik, takımı şampiyon yaptık ve Şampiyonlar Ligi’ne soktuk. Şuna bak, kitapçıkta senin fotoğrafın var. Yoksa yerimde gözün mü var?

Takımdan ayrı döndü

Kızıl ne diyeceğini şaşırır:

- Benim hiçbir şeyden haberim yok.

- İbrahim Yazıcı, bu kez sinkaflı konuşmaya başlar:

- Seni de federasyonunu da .....

Yaşananları büyük bir şaşkınlık içerisinde izleyen Hayri Yazıcı, Serdar Yazıcı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe araya girer ve kavganın daha da büyümesini önler.

Levent Kızıl bu tatsız olayın ardından Bursaspor’un uçağını beklemez ve Zafer Yıldırım’la birlikte ayrı bir uçakla Türkiye’ye döner.

İşte kavganın nedeni

Beni ve yönetimi yıpratıp kongre rüzgarı estiriyorlar

İbrahim Yazıcı, “Kızıl’a olan tepkimin kitapçıktaki fotoğrafla ilgisi yok. Bursa’da suni gündem yaratılıp kongre havası estiriliyor”dedi.

VALENCİA maçında Levent Kızıl’la yaşadığı diyaloğun kitapçıktaki fotoğrafla ilgisinin olmadığını savunan Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, “Ben kitapçıktaki fotoğrafa takılıp kalacak biri değilim. ‘Bir hata olmuştur’ der geçerim. Kızgınlığım, benim ve yönetimimin yıptarılmak istenmesi” dedi. Ve şöyle devam etti: “Ortaya konan tezgahta, Bursa’daki internet sitelerinde, ayrıca mailler aracılığıyla suni bir gündem yaratılma çabasında olunduğunu ve kongre rüzgarlarının estirilmek istendiğini, bunu yaparken de Levent Kızıl isminin gündeme getirildiğini söyledim.

Canlı yayında karşılaşalım

Levent Kızıl’la aramızda geçen diyalog sadece budur. Aksini iddia ediyorsa, açık yüreklilikle, herhangi bir televizyonda canlı yayında kendisiyle karşılaşmaya hazır olduğumu bilmesini isterim.”



Kategori : GÜNCEL