Hırsızları samimi sohbetleri ele verdi

  • Ana Sayfa
  • Hırsızları samimi sohbetleri ele verdi
Hırsızları samimi sohbetleri ele verdi
6 kilo külçe altın ile 200 bin lirayı çalan hırsızları samimi sohbetleri ele verdi.Abone ol

İstanbul Beyoğlu'nda katlı otoparkta 6 kilo külçe altın ile 200 bin lirayı çalan hırsızları soygundan önce güvenlik kameralarının önündeki samimi sohbetleri ele verdi. Soygunu, Akif K.'nın İlhami S. ile planlayıp gerçekleştirdikleri belirlendi. Çalınan paranın 25 bin TL'si İlhami S.'nin evinde bulunurken, 18 bin TL'si ile ise Akif K. tarafından otomobil alındığı ortaya çıktı.

Beyoğlu Tepebaşı'nda bulunan otoparkın yoğun olduğunu gören hırsızlıktan sabıkalı Akif K. bir plan yaparak otoparkı soymaya karar verdi. Kasa hırsızlığından tutuklanan ve Edirne Yarı Açık Cezaevi'nde yatan İlhami S.'nin de izne çıkarak İstanbul'a gelmesiyle İlhami S.'de Akif K. tarafından soyguna dahil edildi. Akif K., arkadaşı İsmail Ö. aracılığıyla otoparkta güvenlik görevlisi olan Mesut A. ile ba vajinismus ğlantı kurdu. Akif K., eski otopark çalışanı Ali M. İle de bağlantı kurdu ve otoparkın anahtarını temin etmesini istedi. Ali M. de, otoparkta güvenlik şefi olarak çalışan babası Hasan M.'nin cebindeki anahtarı alarak kopyaladı ve Mesut A.'ya teslim edildi.

ÖNCE KEŞİF YAPTILAR
Bayram izni için İstanbul'a gelen İlhami S. İle Akif K. Akif Kaya, arkadaşı olan ve araba kiralama şirketi olan Hatem A.'dan sahte kimlikle bir otomobil kiraladı. İlhami S. Ve Akif K., kiralanan otomobille otoparka giderek, soygundan bir gün önce keşif yaptı. Kurban Bayramı'nın 3. günü olan 18 Kasım 2010 günü saat 06.30'da Beyoğlu Tepebaşı'ndaki Suat Erdem'in ortağı olduğu katlı otoparka gelen İlhami S. Ve Akif K. otoparka geldi. Girişte otomobili kullanan Akif K. ile giriş kulübesinin içinde bulunan Mesut A. uzun süre sohbet etti. Bu sırada Mesut A., Ali M.'den aldığı ofisin anahtarını Akif K.'ya verdi.

KAMERANIN AÇISINI DEĞİŞTİRDİLER
Ofise giren Akif K. ve İlhami S., ofiste bulunan güvenlik kamerasının açısını değiştirdi. Parmak izi bırakmamak için de elbiselerinin kollarıyla kapı kollarını ve temas ettikleri yerleri sildiler. Daha sonra çelik kasayı kırdılar. Kasada bulunan 6 kilo külçe altın ve 200 bin lirayı alarak otoparktan uzaklaştılar.

HIRSIZLARI SAMİMİ SOHBETLERİ YAKTI
Otoparkın ortağı Suat Erdem, sabah işe geldiğinde kasanın açıldığını ve içinde bulunan altın ve paranın alındığını farketti. Polisi aradı. Asayiş Şube ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı. Güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler Akif K. ile güvenlikçi Mesut A.'ın samimi bir şekilde sohbet ettiklerini belirledi. Mesut A.'yı gözaltına alan polis, Mesut A'nın ifadesi doğrultusunda 20 adrese baskın yaptı. Yapılan baskınlarda Akif K., İsmail Ö., Ali M., Hatem A., Mesut A. gözaltına alındı. Akif K. ifadesinde, Altın ve paranın İlhami S.'de olduğunu söylediği ve kendisine de cezaevinden çıkana kadar idare etmesi için 18 bin TL para verildiğini söylediği ortaya çıktı. Akif K. ayrıca, İlhami'den aldığı 18 bin TL ile kendisine bir otomobil aldığını da ifadesinde söyledi.

25 BİN LİRA ÇAMAŞIR MAKİNESİNDEN ÇIKTI
İlhami Sezer'in Çağlayan'daki evine yapılan baskında yapılan aramada çamaşır makinesinin içerisinde 25 bin lira para bulundu. İlhami Sezer, bu paranın kayınbiraderine ait olduğunu bilirtirken, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne çağrılan Sezer'in kayınbiraderi paradan haberi olmadığını söyledi. Cezaevinde ifadesi alınan İlhami Sezer, soygun olayına karıştığını kabul etmedi. Emniyette sorguları tamamlanan 5 kişi Beyoğlu Adliyesi'ne sevk edilirken İlhami Sezer'in ise Edirne'de talimatla ifadesinin alındığı öğrenildi.



Kategori : GÜNCEL