Fenerbahçe şeytanın bacağını kırdı!

  • Ana Sayfa
  • Fenerbahçe şeytanın bacağını kırdı!
Fenerbahçe şeytanın bacağını kırdı!
Fenerbahçe, Olimpiyat Stadı'ndaki 3 maçta puan dahi alamadığı İstanbul BŞB'yi bir de penaltı kaçırdığı mücadelede kaptanıyla geçti.Abone olİSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE: 0 - FENERBAHÇE: 1

Spor Toto Süper Lig'de 14. hafta maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor sahasında Fenerbahçe ile karşılaştı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan mücadeleyi Fenerbahçe 1-0 kazanmayı başardı.

Sarı lacivertli ekibe galibiyeti getiren golü 33. dakikada Alex de Souza kaydetti.

Olimpiyat Stadı'nda oynadığı son 3 maçta galibiyet yüzü göremeyen Fenerbahçe, bir penaltı kaçırdığı ve oldukça zor anlar yaşadığı müsabakada IBB'yi mağlup ederek seriyi de sonlandırmayı başardı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 27'ye yükseltirken; IBB ise 23 puanda kaldı.

Önümüzdeki hafta Fenerbahçe sahasında Karabükspor ile, IBB ise deplasmanda Medical Park Antalyaspor ile karşılaşacak.

KOCAMAN'DAN TEK DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, Bucaspor maçı 11'ine göre sadece bir değişiklik yaptı. Sol bekte Andre Santos'un mikro beton zemin yerine Caner Erkin'e forma veren Kocaman, orta alanda Cristian ve Gökay'ı, hücum hattında ise Alex ve Niang'ı oynattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da sakatlıkları bulunan Taner Gülleri, Marcus Vinicius Cesario, Serhat Gülpınar, Ergün Berişa, Marcus Barbosa, Metin Depe ve Can Arat forma şansı bulamadı. Sakatlığı Kenan Hasagiç ise ilk 11'de sahaya çıktı.

NIANG VE İBRAHİM AKIN'IN GOL GİRİŞİMLERİ!

Karşılaşmaya ev sahibi ekip daha etkili başlarken; İbrahim Akın ile Fenerbahçe kalesini yoklayan IBB, kaleci Volkan'ı geçemedi. 3. dakikada İbrahim Akın'ın ceza sahası önünden sert şutunda, kaleci Volkan son anda topu üstten kornere çeldi. 19. dakikada Efe'nin sağdan ortasında Gökhan Gönül'ün uzaklaştırmak istediği topa İbrahim Akın ceza sahası önünde gelişine sert vururken, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

Fenerbahçe'de ise Mamadou Niang ilk 16 dakika kaçırdığı iki gol fırsatıyla ön plana çıktı. 9. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da geri pasta savunmada Mahmut'un sektirdiği topu kapan Niang soldan ceza sahasına girerek, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ancak bu futbolcunun yakın mesafeden vuruşunda Hasagic, üzerine gelen topu iki hamlede kontrol etti. 16. dakikada Alex'in soldan kullandığı serbest atışta, ceza sahasında rakibinden iyi sıyrılarak öne çıkan Niang'ın uçarak yaptığı kafa vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

GOLÜ ALEX ATTI; AMA CRISTIAN'IN PAYI...

Sarı lacivertli ekip aradığı golü 33. dakikada buldu. Golü Fenerbahçe kaptanı Alex atarken; aslan payı takım arkadaşı Cristian'ındı. Rakip yarı alanda pres yapan Cristian, Efe'nin ayağındaki topa müdahale edince, meşin yuvarlak Mahmut'un önüne geldi. Presini sürdüren Cristian, Mahmut'un ceza sahasında uzaklaştırmak istediği topu kaparak, sağda bulunan Mehmet Topuz'a çıkardı. Mehmet Topuz'un yerden ortasında hızlı çıkan Alex, kale önünde ayak koyduğu meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-1

Gol sonrasında F.Bahçe oyunu kontrolü alırken; Alex'in serbest vuruşunda Hasagiç topu son anda çelmeyi başardı. Stoch'un ceza alanı solundan yerden şutu ise yine Hasagiç'e takıldı. İlk yarıda başka pozisyon olmadı ve F.Bahçe ilk 45 dakikayı 1-0 önde tamamladı.

F.BAHÇELİ FUTBOLCULARIN HAKEME TEPKİSİ

İkinci yarının henüz ilk dakikalarında iki kritik pozisyonda yerde kalan Fenerbahçeli futbolcuların faul kararı beklemesine rağmen; Halis Özkahya'nın oyunu devam ettirmesi, Alex ve Gökhan Gönül'ün tepki göstermesine neden oldu.

48. dakikada sağ kanattan savunma arkasına sarkan Gökhan Gönül, rakibinin darbesiyle yere düştü. Halis Özkahya devam ettirince, rakibine sert giren Gökhan bu kez sarı kart gördü. 50. dakikada ise Caner'in kullandığı kornerde Alex de Souza IBB'li savunma oyuncuları tarafından düşürüldü. Özkahya müdahaleleri oyun kuralları içerisinde olduğunu düşündü ve penaltı düdüğü çalmadı.

OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİ...

Fenerbahçe'de Aykut Kocaman 71. dakikada Miroslav Stoch'un yerine Selçuk Şahin, 72. dakikada Alex de Souza'nın yerine Issiar Dia'yı oyuna aldı.

IBB ise 57. dakikada Efe'nin yerine Tevfik; 74. dakikada Zeki'nin yerine İskender ile değişikliğe gitti.



Kategori : GÜNCEL