Başbakan Erdoğan yine basına çattı!

  • Ana Sayfa
  • Başbakan Erdoğan yine basına çattı!
Başbakan Erdoğan yine basına çattı!
Erdoğan İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet Vakfı Üniversitesi'nin açılışında Lübnan'daki halkın teveccühünü dikkate almayıp birkaç küçük pankartı ön plana çıkaranlara çattı.Abone olBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hedefinde yine medya vardı. Erdoğan, Lübnan ziyareti sırasında sokaklara asılan pankartları, bayrakları ve halkın kalabalığını ön plana çıkartan basına sert çıktı: "Manzara birilerini rahatsız etti!"

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Medeniyetler İttifakı Enstitüsü açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyadaki güç dengeleri ne olursa olsun daima haktan ve hakkaniyetten yana olacaklarını belirterek, Lübnan ziyaretinin bazı kesimleri rahatsız ettiğini söyledi.

Hiçbir gizli ajandaları, gizli niyetleri olmadığını vurgulayan Erdoğan, komşu ülkelere de mesaj vererek, "Bütün seo komşularımız, bölgemizdeki tüm ülkeler, tüm halklar, bizim dostluğumuzdan emin olsunlar. Şunu herkesin bilmesini isterim. Biz bölgede barış istiyoruz, huzur istiyoruz, refahın daha da artmasını istiyoruz. Biz bölgemizde artık daha fazla savaş, çatışma, terör, kan ve gözyaşı istemiyoruz" dedi.

LÜBNAN'DAKİ MANZARA BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR

Lübnan ziyaretine medyanın bakış açısını eleştiren Erdoğan, şunları söyledi: "Bölgenin bu önemli ülkesinde barışı, huzuru, istikrarı desteklemek adına orada her kesimle görüştük her kesime destek mesajlarımızı sunuyoruz; bakıyorsunuz, bizim medyamızda, oradaki birkaç pankart konuşuluyor, oradaki birkaç küçük çaplı eylem konuşuluyor. Türkiye'nin, Türkiye Cumhuriyeti'nin, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın dost ve kardeş bir ülkede gördüğü büyük teveccüh, büyük ilgi ve alaka, bakıyorsunuz burada birilerinde ciddi rahatsızlık uyandırıyor ve hazımsızlığa yol açıyor. Lübnan bayraklarıyla birlikte Türk bayraklarının açılmış olması, Lübnan Başbakanıyla birlikte Türkiye'nin Başbakanı'nın posterlerinin asılmış olması, bu ülkenin her bir ferdini gururlandırırken, nasıl oluyorsa birilerini rahatsız ediyor, kaygılandırıyor. Maalesef, milletin sevincini milletle birlikte paylaşamayanlar; bu ülkenin başarılarıyla mutlu olamayanlar var."

HİÇBİR GİZLİ AJANDAMIZ YOK

NATO'nun Lizbon Zirvesi sonrasında medyanın tavrını eleştiren Erdoğan, "Emin olunuz, o zirveden farklı bir sonuç da çıksaydı, aynı kişiler, aynı yazarlar, aynı kalemler yine o sonucu da eleştirecek, bugünkünün tam tersi gerekçelerle yine bize yönelik ithamlarda bulunacaklardı. Biz neysek oyuz. Biz, Hazreti Mevlana'nın ifade ettiği gibi, olduğu gibi görünenlerden, göründüğü gibi olanlardanız. Hiçbir gizli ajandamız, hiçbir gizli niyetimiz yok ve olamaz" dedi.

BÖLGEDEKİ TÜM HALKLAR DOSTLUĞUMUZDAN EMİN OLSUN

Ortadoğu'dan Kafkasya'ya, Balkanlar'dan Afrika'ya barışın kılavuzluğunu, adaletin sözcülüğünü yaptıklarını belirten Erdoğan, "Bütün komşularımız, bölgemizdeki tüm ülkeler, tüm halklar, bizim dostluğumuzdan emin olsunlar. Şunu herkesin bilmesini isterim. Biz bölgede barış istiyoruz, huzur istiyoruz, refahın daha da artmasını istiyoruz. Biz bölgemizde artık daha fazla savaş, çatışma, terör, kan ve gözyaşı istemiyoruz. Onun için medeniyetler ittifakı diyoruz. Bizim sesimizi yükseltmemiz, bizim haksızlık karşısında feryadımız, haykırışımız sadece ve sadece bu anlayışın neticesidir" diye konuştu.



Kategori : POLİTİKA