Şeker hastalığından korunmak için

  • Ana Sayfa
  • Şeker hastalığından korunmak için
Şeker hastalığından korunmak için
Uzmanlar, diyabet hastalığının her geçen gün arttığını belirterek hastalıktan korunmak için belirli periyotlarla muayene olunması gerektiği uyarısında bulundu. Abone ol

Dünyada 250 milyondan fazla insan diyabetle (şeker hastalığı) yaşıyor. 20 yıl sonra bu rakamın 400 milyona ulaşacağı belirtiliyor. Diyabet hastası olma en çok hareketsizlik ve sağlıksız idaho seo beslenme ve aşırı kilo risk gruplarında görülüyor. Diyabetin belirtileri arasında ise sık idrara çıkma, kilo kaybı, halsizlik ve aşırı susama görülüyor. Diyabeti önlemek için ise hareket etme, dans etme, yüzme ve bisiklet kullanma gibi yöntemlere başvurmak gerekiyor. Uzmanlar herkesin şeker testi yaparak kendilerini kontrol etmeleri gerektiğini söylüyor.

Vatandaşları diyabet hastalığına karşı dikkatli olunması konusunda uyaran Kocaeli Devlet Hastanesi Başhekimi Op Dr. Şenol Ergüney, diyabetin bir çok belirtileri olduğunu ifade ederek, "Aşırı susama, sık idrara çıkma, yorgunluk ve açıklanamayan kilo kaybı, sık görülen belirtiler olabilir. Ancak hiçbir açık belirti de olmayabilir. Yukarıdaki belirtilerden biri veya birkaçı var ise vakit geçirmeden bir sağlık kuruluşuna giderek danışınız." İfadelerini kullandı. Diyabetin genelde ani olarak ortaya çıktığını kaydeden Ergüney, belirtilerin bazen gözükmemesinden dolayı zaman zaman sağlık kuruluşlarına giderek şeker kontrolü yaptırmalarını ve diyabet olup olmadıklarını kontrol ettirmelerini tavsiye etti.



Kategori : SAĞLIK