Azerbaycan Wikileaks'ı yalanladı!

  • Ana Sayfa
  • Azerbaycan Wikileaks'ı yalanladı!
Azerbaycan Wikileaks'ı yalanladı!
Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Dış İlişkiler Şube Müdürü Novruz Memmedov, Wikileaks'ı yalanladı.Abone ol

Wikileaks depreminin etkileri hala devam ederken belgelerde ismi geçen ülkelerden de yavaş yavaş açıklamalar geliyor. Azerbaycan'dan gelen açıklama ise belgeleri yayınlayan Wikileaks'ı yayınlar nitelikte. ABD Dışişleri Bakanı ve Aliyev'in görüşmeleri sırasında yanlarında olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanlığı Dış İlişkiler Şube Müdürü Novruz Memmedov, bu tarz konuşmaların olmadığını söyledi.

Wikileaks’in yayı kokulu taş mladığı gizli belgeler arasında yer alan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı William Burns arasında geçen görüşmeyle ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Dış İlişkiler Şube Müdürü Novruz Memmedov, görüşmelere kendisinin de katıldığını ve bu görüşmede üçüncü ülkeler ya da şahıslar hakkında konuşulmadığını söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Dış İlişkiler Şube Müdürü Memmedov, Azerbaycan’ın haber sitesi APA’ya yaptığı açıklamada, Wikileaks’in yayımladığı gizli belgelerin gerçeği yansıtmadığını, Aliyev ve Burns’un, Ermenistan-Azerbaycan, Yukarı Karabağ sorunlarının çözümü konularıyla Azerbaycan-ABD ilişkilerinin geliştirilmesini ele aldıklarını belirtti.

Memmedov, Wikileaks’in yayımladığı gizli belgelerde iddia edildiği gibi üçüncü ülkeler veya şahıslar hakkında konuşulmadığını kaydetti.

Yapılan yayınların bazı güçler tarafından maksatlı çıkarıldığını ifade eden Memmedov, Azerbaycan’ın komşu ülkelerle ilişkilerinin belli olduğunu ve bunu tasdik etmenin bir gereği olmadığını ifade etti.

Azerbaycan ile Türkiye arasında son 10 yılda büyük anlaşmalar yapıldığını hatırlatan Memmedov, bu anlaşmaların hayata geçirilmesinde Cumhurbaşkanı Aliyev’in büyük katkılarının olduğunu söyledi.

Belgelerin yayımlanması tarihinin de ilginç olduğunu belirten Memmedov, Kazakistan’ın başkenti Astana’da, 1-2 Aralıkta düzenlenecek olan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) zirvesi öncesi belgelerin yayımlanmasının uluslararası toplumda soru işaretleri oluşturduğunu ifade etti.



Kategori : DÜNYA