Haydarpaşa'da ihmal protestosu!

Haydarpaşa'da ihmal protestosu!
İstanbul'da bir grup, Haydarpaşa Tren Garı'nda çıkan yangında ihmal bulunduğu gerekçesiyle yetkilileri protesto etti. Abone ol

CHP Gençlik Kolları üyeleri ve bir grup vatandaştan oluşan yaklaşık 250 kişi, Kadıköy İskelesi'nde bir araya geldi. Haydarpaşa Tren İstasyonu'na doğru 'Haydarpaşa Halkındır Halkın Kalacak' sloganları seo atarak yürüyen grup adına bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı okuyan Yelta Köm, "İstanbul'un 100 yıllık simgesi, tarihinin üçüncü büyük yangınını geçirdi. Milyonlar ekran başında çatıdan yayılan alevleri izlerken, tüm Kadıköy dumana boğuldu. Çatı katı ve 4. kat tamamen yandı. Arşivin muhtemelen hepsi yok  oldu.

Belirsiz bir süreliğine Haydarpaşa kullanıma kapatıldı, belki de açılmayacak. Açılsa da hiç bir şey eskisi gibi olmayacak" dedi.
CHP İstanbul Gençlik Kolları adına bir açıklama yapan Barış Antik ise, "Uzun zamandır konuşulan dönüşüm projelerinde, Haydarpaşa'nın ana hedef olduğunu, limanın ve tren garının dönüştürülerek bir kültür vadisine çevrileceği biliniliyor. Yakın tarihte dönüşümü start alacak" diye konuştu.

Öte yandan, Haydarpaşa Tren Garı yakınına kadar yürümek isteyen gruba, polis ekipleri izin vermedi. Grup, ellerindeki çiçekleri yere bıraktı. Gitar çalarak eylemlerini bir süre daha sürdüren grup, daha sonra sessizce dağıldı.



Kategori : GÜNCEL