Devlet memuru değil alçak davası

  • Ana Sayfa
  • Devlet memuru değil alçak davası
Devlet memuru değil alçak davası
Başbuğ'a yönelik memur sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açıldığını duyuran Taraf yazarına "alçaklık" şoku.Abone ol

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ için "Devlet adamı değilsin, devlet memurusun" sözleri nedeniyle 301. maddeden soruşturma izni verildiğini ileri süren Taraf Gazetesi Yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'ya Adalet Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Bakanlık Kütahyalı'ya memur sözleri için değil "Ya alçaksınız ya salak" başlıklı yazısı nedeniyle soruşturma izni verildiğini duyurdu.

Adalet Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, Taraf G seo azetesi'nin dünkü baskısında yayımlanan ''301 Kere Memursunuz'' başlıklı haberde, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'a ''Devlet adamı değilsin, devlet memurusun'' diyen gazetenin yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'ya, Bakanlığın, TCK'nın 301. maddesinden dava açılması için izin verdiğinin öne sürüldüğü kaydedildi.
Açıklamada, ''eksik ve yanlış bilgiye dayalı'' haberin daha sonra başka basın yayın organlarında da yer alması nedeniyle açıklama yapma gereğinin görüldüğü belirtilerek, şu bilgilere yer verildi:

''Haberde öne sürüldüğünün aksine, Taraf Gazetesi Yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'nın 'Devlet adamı değil, devlet memurusun İlker Başbuğ' başlıklı 3 ayrı yazısıyla ilgili olarak TCK'nın 301.maddesinden soruşturma yapılabilmesi için izin talep edilmesine karşılık, Bakanlığımızca soruşturma izni verilmemiştir.

Yukarıda yazılanlardan farklı olarak adı geçen yazarın 2 Ocak 2010 tarihli Taraf Gazetesi'nde yayımlanan 'Ya Alçaksınız Ya Salak' başlıklı yazısı nedeniyle TCK'nın 301. maddesinden soruşturma izni verilmiştir.

İŞTE O YAZIDAKİ İFADELER

Dediğim gibi bu meydan okuyucu işleri yapanlar kasten yapıyorlarsa buna alçaklık denir... Türk devletini zaafa düşürmek amacında olan bir zekanın ürünüdür bu hareketler... Eğer samimi olarak Türk devletinin ve ordusunun bekası düşünülüyorsa, samimi olarak 'Güçlü ordu, güçlü Türkiye' isteniyorsa yukarıda saydığım işler salaklıktır... Bu işleri hangi kurum yapıyorsa, o kurum da vahim bir 'kurumsal salaklık' hastalığına sahip demektir... Bu ülkeyi seviyorsak, dürüstçe bu 'kurumsal salaklık'ı afişe etmek zorundayız... Ortada ya alçaklık ya da salaklık var... Üçüncü bir ihtimal de yok...

Bu ifadeler Adalet Bakanlığı'nca 'Devletin askeri teşkilatını basın yoluyla aşağılama' suçu kapsamında değerlendirildi.



Kategori : GÜNCEL