Beyaz örtü Türkiye'yi saracak

Beyaz örtü Türkiye'yi saracak
Soğuk hava ve kar yağışı Avrupa'yı esir aldı. Kar yağışı Türkiye'ye giriş yapmak üzere.Abone ol

AVRUPA'da hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kış mevsimi kendini iyice hissetirmeye başladı. Geçtiğimiz hafta özellikle Kuzey Avrupa kar yağışlarının etkisinde kalırken, sıcaklıklarda düşüş ve yağışlı havanın önümüzdeki günlerde de artarak devam etmesi bekleniyor. Uzman ulah seo lar özellikle araç sahiplerinin eksiye düşen hava sıcaklıkları nedeniyle oluşan kaygan zeminden ötürü dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuyorlar.

SICAKLIK -10'A DÜŞECEK

Meteoroloji uzmanlarının verdiği bilgiye göre, Almanya yeni haftaya soğuk havalar ve kar yağışlarıyla girecek. Ülkenin sahil bölgelerinde hava sıcaklıklarının gece yarısı eksi 10 dereceye kadar düşmesi beklenirken, kar kalınlığının ise 3-5 cm.'ya kadar yükseleceği belirtiliyor. Güneyde ise hava sıcaklıklarının yine eksi 3 ile eksi 10 derece arasında değişeceği ve yer yer kar yağışının devam edeceği bildiriliyor. Pazartesi günü ise tüm bölgelerde kar yağışının devam etmesi, hava sıcaklıklarının eksi 5 ile 1 derece arasında olması bekleniyor.

NORVEÇ -35 DERECEYİ GÖRDÜ

Öte yandan Norveç'in Kuzey'indeki Karasjok kentinde hava sıcaklığı dün eksi 35 dereceye, Rusya'nın Kuzey-Batısı'ndaki Petrun kentinde ise eksi 40 dereceye ulaştığı bildirildi. Sıcaklığını önümüzdeki günlerde İngiltere ve Fransa'da 1 ila 2 derece, Avusturya'da 2 ila -3 derece ve Hollanda'da -2 ila 7 derece arasında değişeceği tahmin ediliyor.



Kategori : DÜNYA