Erdoğan'ın tepesini attıran vaatler

  • Ana Sayfa
  • Erdoğan'ın tepesini attıran vaatler
Erdoğan'ın tepesini attıran vaatler
Başbakan yine çok öfkeli! Öğretmenlerle ilgili muhalefete çatan Başbakan, ekonomik iyileşmeyi rakamlarla anlattı.Abone ol

Başbakan Erdoğan, muhalefetin memurlarla özellikle de öğretmenlerle ilgili eleştirilerine bu kez rakamlarla cevap verdi. Muhalefete de "boş konuşmayın" mesajı gönderen Erdoğan, NATO zirvesiyle ilgili eleştirilere de sert çıktı!

Erdoğan, Ulusa Sesleniş konuşmasına Türkiye’nin elde ettiği gelişmelere vurgu yaparak başladı. Türkiye'nin ay ay gelişim gösterdiğini söyleyen Erdoğan, ülkenin geleceğin dünya yızdızlarından biri olacağını iddia etti.

"BEN SİZLERE HAYALİ VAAT ETMİYORUM"

Erdoğan konuşmasında Kasım ayı başında Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin Ekim ayı ihracat verilerini açıkladığını da hatırlatarak, bu rakamların Cumhuriyet tarihi boyunca gerçekleşen en yüksek Ekim ayı ihracat rakamı olduğuna dikkat çekti. Erdoğan, şunları söyledi:

“Bu mikro beton fiyat rakamlar ülkemizin yakaladığı istikrarlı büyüme yıllarının artık meyvelerini toplamaya başladığını gösteriyor, asıl sevindirici olan budur. Ben sizlere hayali vaat etmiyorum, ben sizlere gerçekleşeni anlatıyorum”

"BİZ GÖREVE GELENE KADAR NEREDEYDİNİZ"

Göreve geldiklerinden bu yana öğrenci başına düşen bilgisayar sayısının, dersliklerin arttığını ve okullara teknoloji sınıfları kurduklarını söyleyen Erdoğan bu dönemde öğretmenleri de unutmadıklarını kaydetti. Erdoğan, öğretmenler için yapılan ekonomik iyileştirmeleri şu sözlerle anlattı:

“9. derecenin birinci kademedeki öğretmenin, ek ders ücretiyle 2002 yılında aldığı maaş 635 lira iken, bugün yüzde 185'lik artışla bu rakam 1.809 liraya yükselmiş durumda. Kimse bu konuyu istismar etme çabası içinde olmasın, bizim öğretmenlerimizle aramızı bozamazlar. Hayali vaatlerde bulunup hayali rakamlarla kimse öğretmenlerimizi aldatmanın gayreti içerisine girmesin. Biz göreve gelene kadar nerdeydiniz? O verdiğiniz ücretlerle öğretmenlerimize ne sundunuz? Biz mi o zamanlar iktidardaydık, biz parti olarak var mıydık? Ne yaptınız? Tüm gerçekler ortada. Öğretmenimize verdikleriniz ortada. Enflasyonla öğretmenlerimiz o aldıkları basit rakamları bile daha ceplerinden harcamaya başlamadan bitiriyorlardı. Ama şimdi enflasyon öğretmenimi tehdit edemiyor ve kendilerine de enflasyonun üzerinde zam veriyoruz”

NATO ZİRVESİ’NE DAMGA VURDUK

Kasım ayı içerisinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün katılımıyla gerçekleştirilen Füze Kalkanı Projesi’nin görüşüldüğü NATO Zirvesi’ne değinen Erdoğan bu konuda çeşitli spekülasyonlar yapıldığını, bu nedenle bilgi vermek istediğini söyledi. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki bu zirveye Türkiye damgasını vurmuştur. Türkiye, özellikle Stratejik Konsept Belgesi'nin şekillenmesinde ağırlığını fazlasıyla hissettirmiş, başta NATO-AB ilişkileri boyutu olmak üzere ülkemizin menfaatleri etkili biçimde savunulmuştur. Bu konuda çetin müzakereler olduğu doğrudur, ancak bütün bu müzakereler sonucunda ülkemizin beklentilerini tümüyle karşılayan bir belge ortaya çıkmıştır. Bir kere daha ifade edeyim ki bu zirvede alınan kararlar, Türkiye açısından son derece tatminkârdır, bu konuda özellikle vatandaşlarımızın içlerinin rahat olmasını istiyorum. Zirve'de Türkiye'nin tüm hassasiyetleri dikkate alınmış, kaygılarımızı giderecek nitelikte bir mutabakat ortaya çıkmıştır.

"TÜRKİYE İTİBARINI ARTTIRMIŞTIR"

Erdoğan konuşmasının sonunda Lübnan’a gerçekleştirdiği ziyaret hakkında da bilgiler verirken, Türkiye’nin hem bölgesinde, hem de dünyada her geçen gün ağırlık ve itibarını arttıran bir ülke haline gelmiş durumda olduğunu kaydetti.



Kategori : POLİTİKA