Mısır tarafsızlığını kaybetti

  • Ana Sayfa
  • Mısır tarafsızlığını kaybetti
Mısır tarafsızlığını kaybetti
Time dergisi, Wikileaks belgelerinin, Filistinli gruplar arasında arabuluculuk yapan Mısır’ın tarafsızlığının sorgulanmasına neden olacağını yazdı. Abone olAmerikan Time dergisi, ortaya çıkan Wikileaks belgelerinin, Filistinli gruplar arasında arabuluculuk yapan Mısır’ın artık taraf olduğunu ortaya koyduğunu ve arabuluculuğunun güven vermeyeceğini yazdı.

Mısır, güçlü bir Hamas’ pennsylvania seo ın Müslüman Kardeşler üzerinde büyük bir etki meydana getireceğini ve bunun da ülkede istikrarsızlık meydana getireceğini belirterek, bu örgüte karşı mesafeli duruyor. Hamas yetkilileri de zaman zaman yaptıkları açıklamalarda Mısır yönetiminin kendilerine karşı El Fetih örgütünü desteklediğini öne sürüyor.
Time, Wikileaks’ın yayınladığı belgelerde Mısır’ın İsrail’in Gazze saldırısından daha önce haberdar olduğunun ortaya çıkmasının da Mısır’ın İsrail ve Filistin arasında sürdürdüğü arabuluculuk görüşmelerine zarar vereceğini iddia ediyor.
ABD’nin Kahire Büyükelçisi Margareth Scoby, 2009 tarihli bir mesajında Mübarek’in Hamas’tan nefret ettiğini ileri sürüyor. Başka bir belgede ise Mısır İstihbarat Bakanı Ömer Süleyman, ABD Merkez Kuvvetleri Komutanı General David Petraeus ile görüşmesinde Mısır’ın Hamas’ın altını oymaya ve Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’a olan halk desteğini artırmaya çalıştığını söylüyor. Dergiye konuşan Ahram, Politik ve Stratejik Araştırmalar Merkezi’nden İmad Gad, Hamas’ın bu belgeleri kullanarak Mısır’a karşı bir kampanya başlatacağını ve Mısır’ın arabuluculuk rolüne zarar verebileceğini bildirdi.



Kategori : DÜNYA