KPSS'deki kurallar Kızılay'a yaradı

  • Ana Sayfa
  • KPSS'deki kurallar Kızılay'a yaradı
KPSS'deki kurallar Kızılay'a yaradı
Sınav öncesi toplanan bozuk paralar ve kalemler, Kızılay'a bağışlanacak.Abone ol

Çorum'da Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girenler, sınav öncesi üzerlerindeki bozuk paraları, sınavdan sonra da ÖSYM'nin dağıttığı kırtasiye malzemelerini Türk Kızılayına bağışladı.

Türk Kızılayı Çorum Şubesi Başkanı Sedat Canbolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafta sonu gerçekleştirilen ve Ço google remarketing rum'da toplam 20 bin 96 adayın girdiği KPSS'de Hitit Üniversitesi ile Türk Kızılayı Çorum Şubesinin ortaklaşa bir yardım kampanyası düzenlediğini bildirdi.

Canbolat, gönüllülük esasına dayalı olarak gerçekleştirilen kampanyada, ÖSYM'nin yeni sınav kurallarına göre sınav öncesi yapılan kontrollerde üstlerinde bozuk para bulunan adayların, bu paraları Türk Kızılayının okul girişlerine koyduğu yardım kumbaralarına bıraktığını söyledi.

KPSS'de son zamanlarda ortaya çıkan ''kopya skandalları'' yüzünden adayların sınav salonlarına sıkı güvenlik tedbirleri altında alındığını dile getiren Canbolat, bu tedbirler üzerine düzenledikleri kampanyaya gerekli izinleri vererek destek olan Hitit Üniversitesinin yetkililerine teşekkür etti.

Sınava girenlerin, bozuk para dışında sınav çıkışı kendilerine verilen kırtasiye malzemelerini de Türk Kızılayına bağışladığını ifade eden Canbolat, ''Çorum genelindeki tüm sınav merkezlerinde bu kampanyayı başarıyla uyguladık. Toplanan kumbaralardaki bozuk paralar para komisyonu tarafından hesaplanarak, kayıtlara geçilecek. Kırtasiye malzemeleri de kırsal kesimdeki ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılacak'' diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL