Filede Süper Kupa 'Sarı Melekler'in

  • Ana Sayfa
  • Filede Süper Kupa 'Sarı Melekler'in
Filede Süper Kupa 'Sarı Melekler'in
Bayanlar voleybolda Süper Kupa'yı Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom'u 3-1 yenen Fenerbahçe Acıbadem kazandı.Abone ol

Voleybolda Bayanlar Süper Kupa maçında Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom'u 3-1 yenen Fenerbahçe Acıbadem, ikinci kez kupanın sahibi oldu. Karşılaşmanın ardından düzenlenen törenle Fenerbahçe Acıbadem kupasını aldı.

Birinci sete Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom iyi başladı ve Glinka'nın servisleri ile 4-1 öne geçti. Fenerbahçe Acıbadem ise Skowraonska ile 6-6 da eşitliği sağladı. Nikolic'in sayısı ile Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom ilk teknik molayı 8-7 önde geçti. Sarı-lacivertli takım etkili servis atarak ikinci molayı 16-9 önde kapatmayı sağladı. Fenerbahçe Acıbadem etkili oyununu devam ettirince Chachkova'nın sayıları da sonucu getirdi. Seti Fenerbahçe Acıbadem 25-22 kazanarak skoru 1-0 yaptı.

İkinci set, Fenerbahçe Acıbadem'nin etkili oyunu ile başladı ve Osmokrovic'in sayılarıyla da ilk teknik molayı 8-6 önde geçti. Fakat yaptığı basit hatalar sonrası Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, Poljak ile bulduğu sayılarıyla skoru 15-15'de eşitledi. İkinci teknik molayı da 16-15 önde geçti. Sarı-kırmızılı ekip hücumda etkisi sürdürünce seti 25-22 kazanarak skoru eşitledi: 1-1

Üçüncü set karşılıklı sayılarla sürdü. İlk teknik molayı 8-6 Fenerbahçe Acıbadem önde geçti. Etkili seo servisler atarak rakibin oyun düzenini bozunca, Osmokrovic'in sayıları da ikinci teknik molaya 16-7 açık ara girmesini sağladı. Setin sonuna kadar üstünlüğünü devam ettiren sarı-lacivertli ekip 25-12 kazanıp, skoru 2-1 yaptı.

Dördüncü sette Fenerbahçe Acıbadem, Chachkova'nın sergilediği üstün oyun sonunda ilk teknik molaya 8-4, ikinci teknik molaya da 16-12 önde girdi. Osmokrovic'in köşeden smaçları sayı üretince sarı-lacivertli takım bu seti de 25-17 kazanarak, maçtan 3-1 galibiyetle ayrıldı ve üst üste 2. kez Süper Kupa'yı müzesine götürdü.

KUPA TÖRENİ

Törende, şampiyon Fenerbahçe Acıbademli oyuncu ve teknik heyete madalyalarını Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Erol Ünal Karabıyık, Uluslararası Voleybol Federasyonları Birliği (FIVB) Asbaşkanı Aleksandar Boricic ve Hırvatistan Voleybol Federasyonu Başkanı Zdenko Barac verdi. Daha sonra takım kaptanı Çiğdem Can Rasna şampiyonluk kupasını, Karabıyık, Boricic ve Barac'ın elinden aldı. Sarı-lacivertli oyuncular kupayı hep birlikte havaya kaldırarak, şampiyonluğu kutladı. Sarı-lacivertliler, hep birlikte kupayla basın mensuplarına poz verdi.

Karşılaşmayı izleyen takımın sponsoru Acıbadem Sağlık Grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, törenin ardından sahaya inerek, Fenerbahçe Kulübü yöneticileri Hakan Dinçay ve Yasemin Merçil ile birlikte oyuncuları kutladı.

Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom oyuncuları ise törende ikincilik madalyalarını TVF Aroma Ligleri sponsoru Aroma A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Metin Duruk ve TVF Teledünya Türkiye Kupası sponsoru Türksat Genel Müdürü Özkan Dalbay'dan aldı.

DÜNYA ŞAMPİYONASI'NIN YILDIZLARI SAHADA

Süper Kupa maçında, Japonya'da yapılan 16. Dünya Şampiyonası'nda forma giyen yerli ve yabancı yıldızlar da mücadele etti.

Fenerbahçe Acıbadem'de Rusya ile dünya şampiyonluğu kazanan Lioubov Sokolova ile (A) Milli Bayan Voleybol Takımı oyuncuları Eda Erdem ve Naz Aydemir, kupa maçında sahada yer alırken, sarı-lacivertlilerin Alman Milli Takımı oyuncusu Christiane Fürst ve milli voleybolcu Seda Tokatlıoğlu bu akşam oynamadı.

Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom'da ise milli takım ile Japonya'da dünya 6'ncılığını elde eden oyuncular Gözde Kırdar Sonsırma, Gizem Güreşen, Özge Kırdar Çemberci, Bahar Toksoy, Polonya Milli Takımı oyuncusu Mogentale Glinka Malgorzata, Sırbistan Milli Takımı oyuncusu Jelena Nikolic ve Hırvatistan Milli Takımı oyuncusu Maja Poljak, kupa maçında forma giydi.

Dünya Şampiyonası'nda Almanya Milli Takımı'nın antrenörlüğünü yapan Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom Antrenörü Giovanni Guidetti de takımının başında kupa maçına çıktı.

FENERBAHÇE ACIBADEM, ANTRENÖRÜ ZE ROBERTO'DAN YOKSUN ÇIKTI

Brezilya Milli Takımı ile Japonya'daki 16. Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Fenerbahçe Acıbadem'in Brezilyalı antrenörü Jose Roberto Lages Guimares ''Ze Roberto'' Türkiye'ye henüz dönmediği için maçta takımının başında bulunamadı.

Ülkesinde bulunan Ze Roberto'nun yokluğunda sarı-lacivertliler yardımcı antrenör Kamil Söz yönetiminde sahaya çıktı.

2. SÜPER KUPA DA FENERBAHÇE ACIBADEM'İN

Fenerbahçe Acıbadem, 2. kez düzenlenen Süper Kupa'yı da kazanmayı bildi.

Sarı-lacivertliler, Türkiye'de ilk kez geçen yıl düzenlenen Bayanlar Süper Kupası'nda Ankara'daki maçta Eczacıbaşı Zentiva'yı 3-1 yenerek, ilk kupayı müzesine götürmüştü.

İstanbul'da yapılan 2. Süper Kupa maçında da Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom'u aynı skorla yenen Fenerbahçe Acıbadem, üst üste 2. kez kupayı kazandı.

VOLEYBOLSEVERLER MAÇA BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Açılışı bugün yapılan 7 bin seyirci kapasiteli Burhan Felek Voleybol Salonu'ndaki ilk resmi maça, voleybolseverler büyük ilgi gösterdi.

Salon büyük ölçüde dolarken, çoğunluğu oluşturan Fenerbahçe taraftarları maç boyunca takımlarını destekledi.

17 yılı uluslararası olmak üzere 25 yıl faal hakemlik yapan Sokullu, 306 uluslararası, 500'den fazla ulusal lig maçına çıktı.



Kategori : GÜNCEL