Borsa'da gong onlar için çaldı

  • Ana Sayfa
  • Borsa'da gong onlar için çaldı
Borsa'da gong onlar için çaldı
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın halka arz işlemi resmen tamamlandı. Şirketin hisseleri bugün işlem görmeye başladı. Abone ol

İstanbul Mankul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Hüseyin Erkan, ''Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünde 2023 yılında koymuş olduğumuz hedefte bin şirket ve nüfusumuzun yüzde 10'una yakın yatırımcı hedefliyoruz'' dedi.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. hisselerinin İMKB Kurumsal Ürünler Pazarı'nda işlem görmeye başlaması nedeniyle gong töreni düzenlendi.

Hüseyin Erkan burada yaptığı konuşmada, bugün yeni bir halka arzı başarı ile gerçekleştirdiklerini belirtti.

missisippi seo >Erkan, 2010 yılında bu halka arzlarla, halka arz edilmiş şirket sayısının 21'e ulaştığını bildiren Erkan, halka arzı gerçekleştirilen Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan 1,1 milyar liralık hasılat elde edildiğini kaydetti.

Bu yıl halka arzlardan elde edilen toplam hasılatın yaklaşık 3,5 milyar liraya yaklaştığını ifade eden Erkan, yeni halka arzlarla birlikte yatırımcı sayısında artış beklediklerini kaydetti.

REKOR DÜZEYDE TALEP

Erkan, Emlak Konut GYO'nun halka arzıyla birlikte 2 bin 729 kişinin ilk defa sermaye piyasası ile tanıştığını, uzun zamandır hesabı olup hisse senedi almayan 4 bin 363 kişinin de bu halka arzdan pay alarak sermaye piyasasına girdiğini, dile getirerek, bu arzla birlikte 29 bine yakın kişiden talep geldiğini anlattı.

''Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünde 2023 yılında koymuş olduğumuz hedefte bin şirket ve nüfusumuzun yüzde 10'una yakın yatırımcı hedefliyoruz'' diyen Erkan, bu yolda emin adımlarla ilerlediklerini kaydetti.

Hüseyin Erkan bu yıl toplam 14 şirketin tahvil bonosunun halka araz edildiğini ve bunlardan da 1 milyar liraya yakın hasılat edildiğini söyledi.

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı (SPK) Vedat Akgiray ise bugün gerçekleştirilen halka arzın çok önemli olduğunu, bugünün sermaye piyasaları için öneminin daha sonra anlaşılacağını dile getirdi.

Emlak Konut GYO halka arzının bu yılın en büyük halka arzı olduğuna işaret eden Akgiray, TOKi'nin büyüklüğü düşünüldüğünde TOKİ'den başka halka arz beklentilerini anlattı.

Akgiray, bu halka arzın başarılı bir şekilde bittiğini ifade ederek, bunun gurur verici olduğunu söyledi.

Vedat Akgiray, bu halka arzın, bundan sonra daha büyük ve küçük şirketlere de örnek teşkil edeceğini ifade etti.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise yoğun geçen bir halka arz sürecini başarıyla noktalamanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

HEDEF YÜZDE 75



Kategori : GÜNCEL