Berlusconi'nin başı yine belaya girdi

  • Ana Sayfa
  • Berlusconi'nin başı yine belaya girdi
Berlusconi'nin başı yine belaya girdi
İtalyan başbakanının başı beladan kurtulmuyor. İtalyan lideri bu kez de mafya ile işbirliği yapmakla suçlanıyor.Abone ol

İtalya'da yargı tarafından kaleme alınan bir gerekçeli kararda, Başbakan Silvio Berlusconi'nin mafyayla bağlantılı olduğu imasında bulunuldu. İddia, Marcello Dell'Ultri hakkında verilmiş 7 yıl hapis cezasına ilişkin gerekçeli kararın satırları arasında yer Silis kumu aldı.

Gerekçeli karara göre Senatör Dell'Ultri, Sicilya'nın ünlü mafya teşkilatı Cosa Nostra ile Berlusconi arasında ''özel bir iletişim kanalı'' konumunda bulunmakta ve de bir tür ''arabuluculuk'' faaliyeti yürütmekteydi.

Palermo Temyiz Mahkemesi'nin, Senatör Dell'Ultri'yi mafyaya yardım ve yataklık etmek suçuyla 29 Haziran'da 7 yıl hapse mahkum ettiği kararın gerekçesinde, itirafçı Francesco di Carlo'nun verdiği bilgilere büyük oranta itibar etmiş olması dikkati çekti.

BERLUSCONİ MAFYAYI İŞE ALDI İDDİASI

Gerekçeli kararda başbakanın Milano yakınlarındaki özel villasında seyis olarak görev yapan Vittorio Mangano'nun, gerçekte Dell'Ultri'nin önerisiyle Berlusconi'nin can güvenliğini garanti altına almak üzere işe başlatılmış bir mafya elemanı olduğunu belirten ibareler de yer aldı.

Palermo'da 16 yıldır süren dava, Dell'Ultri'nin 1980'li yıllardan itibaren Berlusconi'ye ait holdinglerden Fininvest ile Cosa Nostra arasında kara para aklama işlemleri de dahil olmak üzere ekonomik bir ilişki kurulmasında önemli bir rol oynadığı iddialarına sahne olmuştu.

MUHALEFET İSTİFA İSTİYOR



Kategori : DÜNYA