Savarova'daki fuhuşun arka yüzü!

  • Ana Sayfa
  • Savarova'daki fuhuşun arka yüzü!
Savarova'daki fuhuşun arka yüzü!
Atatürk'ün son günlerini geçirdiği Savarona Yatı'nda fuhuş yaptıran çeteye yönelik hazırlanan iddianamede ilginç tespitlere yer verildi.Abone ol

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşamının son döneminde bir süre kullandığı Savarona Yatı'na düzenlenen fuhuş baskınıyla ilgili hazırlanan iddianamede, uluslararası insan ticaretine yönelik çeşitli iddialar ve tespitlere yer veriliyor.

Antalya Cumhuriyet Savcılığı'nın koordinesinde Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 28 Ekim'de, Muğla açıklarındaki Savarona Yatı'nda fuhuş yaptırıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyon sonucu hazırlanan iddianame, Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilirken, 6'sı tutuklu 10 sanığa çok sayıda suçlama yöneltildi.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde 20 Aralık'ta ilk kez hakim karşısına çıkacak tutuklu sanıklar Tevfik Arif, Musa Çelik, Gündüz Akdeniz, Eldar Baidgliev, Hülya Erdo oregon seo ğan ve Erkan Akdeniz'in yanı sıra davada Ekaterine Maisuradze, Kemal Tokay, Ebubekir Sıddık Tekin ve Veysi Avcı da tutuksuz yargılanacak.

Savorana Yatı'nda yapılan fuhuş baskınında gözaltına alınan ve sorgu sürecinin ardından sınır dışı edilen yaşı küçük kızların da aralarında bulunduğu 10 yabancı uyruklu kadın ise iddianamede insan ticareti mağduru olarak yer aldı.

SUÇ ORGANİZASYONU DENİLDİ

Jandarmaya yapılan ihbar sonucu gerçekleştirilen araştırma ile sanıklar Musa Çelik ile Gündüz Akdeniz'in küçük yaştaki yabancı uyruklu kadınların fuhuş amacıyla temin edilip, lüks otellerde zengin müşterilere pazarladıkları yönünde tespitlerin yapıldığı belirtilen iddianamede, ayrıntı araştırmada, iki sanığın yurt dışı bağlantılarının da bulunduğu, suç organizasyonu şeklinde çalıştıklarının anlaşılmasıyla suç organizasyonun delilleri ve suça karışan kişilerin ortaya çıkarılması, suç mağdurlarının tespiti ve kurtarılması amacıyla soruşturmanın, iletişim tespitleriyle teknik izleme kararıyla uygulamaya konulduğu bildirildi.

ŞİFRELİ KONUŞMALAR

Kazak iş adamı Tevfik Arif'in istemiyle Gündüz Akdeniz'in talimatı üzerine fuhuş amacıyla yurt dışından getirilen yabancı uyruklu kadınların fuhuş amacıyla pazarlanmasıyla elde edilen paranın da Gündüz Akdeniz, Erkan Akdeniz ve Musa Çelik arasında paylaşıldığının anlaşıldığı öne sürüleniddianamede,sanıkların, ''misafir'', ''kontrak'', ''yolcu'', ''3 adam'', ''emanet'', ''manken'' ve ''model'' gibi kodlu kelimeler kullanarak, çok rahat şekilde ''insan ticareti'', ''fuhşa aracılık'', ''fuhşa teşvik ve fuhşa yer temini'' faaliyetlerini gerçekleştirdikleri iddia edildi.

İletişim tespitleri ile sanık Tevfik Arif'in ''patron'', onun yardımcısı konumunda olan Gündüz Akdeniz'in de ''amca'' olarak anıldığı belirtilen iddianamede, suç organizasyonunun Rusya ve Ukrayna'da mankenlik ajansları veya eskortluk hizmeti yapan şirketler aracılığıyla kadınların temin edilmesi, internet üzerinde kadınların resimlerinin gönderilmesi ve belirli bir hiyerarşi ile bilgi paylaşımı yapıldığı öne sürüldü.

GÜZEL KADIN VE MANKENLER TERCİH EDİLDİ

Kadınların Türkiye'ye getirilmesinde rol alan sanıkların, getirilen kadınların fiziki olarak güzel olması, manken olmalarının tercih edildiği, dil bilmesi ve ''özellikle liderin memnuniyeti'' konusuna öncelik verdikleri ileri sürülen iddianamede, ''Hatta getirilen bayanların bir kısmının cinsel hizmet alan kişiler tarafından beğenilmemesi üzerine aynı gün havalimanından biletlerinin alınarak geri gönderildikleri, iletişim tespit tutanakları, teknik izleme görüntüleri, uçak biletleri, rezervasyon işlemleri ve e-mail kayıtları ile tespit edilmiştir'' ifadesine yer verildi.

GÜNLÜK BEDELİ 35 BİN DOLAR



Kategori : GÜNCEL