Mehmetçiğin bu hali yürek sızlattı

  • Ana Sayfa
  • Mehmetçiğin bu hali yürek sızlattı
Mehmetçiğin bu hali yürek sızlattı
Bu yerde yatanlar ne tinerci, ne de sokak çocukları.. Her biri vatani görevini yapmak için can atarak asker ocağına giden Mehmetçik..Abone ol

Her yıl binlerce anne baba, gözü gibi baktıkları evlatlarını vatani görevlerini yapsınlar diye askere gönderirken, TSK'nın Doğu ve Güneydoğu'da terör olaylarına karşı kurduğu ve askeri birliklere konvoy halinde asker gönderilmesi amaçlanan Kabul ve Toplama Merkezlerindeki  manzara yürek dağlıyor

Bir Mehmetçiğin, askerliğinin son gününde çekerek Yani Akit Gazetesi'ne gönderdiği  resimler, Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı Kabul ve Toplama Merkezlerinde Mehmetçiğe reva görülen muameleyi ortaya koyuyor.

Akit'e u virginia seo laşan fotoğrafta, Güneydoğu'daki birliklerine ulaşmak için KTM'ye getirilen Mehmetçiklerin beton üzerinde üst üste uyumaya çalıştığı görülüyor.

Fotoğrafları yollayan Mehmetçiğin gönderdiği ihbar e-mailinde ise askerlerin içinde bulunduğu koşullar yüzünden bronşit ve zatureye yakalandığı, bu durumun komutanların umurunda dahi olmadığı vurgulanıyor. Söz konusu merkezde kalabalık ve yatak yetersizliği sebebiyle ranzada sabahlamanın mümkün olmadığı, onlarca askerin Diyarbakır ayazında, beton zemin üzerinde, birbirine sarılarak uyumak zorunda kaldığı belirtiliyor.

İsimsiz Mehmetçiğin gönderdiği mektupta, “Doğu'da canı ile uğraşmış askerlere verilen değeri, askerliğin son gününde kabul toplanma merkezinde (KTM) çekilmiş bir fotoğrafı yollayarak belgelemek istiyorum” ifadeleri yer alıyor.

Gönderilen resimde ise asker sandalye üzerinde otururken, sevk için konvoyun tamamlanmasını bekleyen diğer askerlerin, fayansla kaplı zemin üzerinde, soğuğun etkisini kırabilmek için buldukları her şeyi vücutlarına sardıkları ve birbirlerine sarılarak uyudukları gözleniyor.

Diyarbakır KTM'nin bölgede askerlik yapan Mehmetçik tarafından ızdırap merkezi olarak adlandırıldığı bildirildi.

“BİR GECE KOĞUŞTA, BİR GECE YEMEKHANEDE YERDE YATTIM”

KTM'lerin durumu ile ilgili internet sitelerinde sıkça dert yanılıyor. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği paylaşım sitesi www.forum.donanimhaber.com'da yer alan KTM anıları, kan donduruyor. Yorumlar arasından seçtiğimiz bir yorum var ki bütün rezaleti izah ediyor.

Sitede “farukaan” rumuzlu kişi, Diyarbakır KTM'de yaşadıklarını şöyle anlatıyor: Bir gece koğuşta kaldım, bir gece yemekhanenin içinde yerde uyudum.. Koğuştaki yastıklar yağdan parlıyordu artık.. O kadar pis bir yer hayatımda görmedim, tuvaletlerde su bulamıyorduk vs...

Hakikaten Güneydoğu'ya giden askerlerimiz daha birliklerine varmadan, askerliğe lanet etmeye başlıyor.. Acı ama gerçek bu.. Benim değerim bu kadar mı diye düşünüyor insan ister istemez...



Kategori : GÜNCEL