Ülkü Ocakları engelliler için çalışıyor

  • Ana Sayfa
  • Ülkü Ocakları engelliler için çalışıyor
Ülkü Ocakları engelliler için çalışıyor
Ülkü Ocakları Genel Merkezi, engelli vatandaşlar için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını istedi.Abone ol

Ülkü Ocakları Genel Merkezi, engelli vatandaşların kullandığı medikal ürünlere yönelik alt yapı çalışmalarının artırılması, yayalarca kullanılan alanların ve kaldırımların engelli vatandaşlara göre dizayn edilmesi gerektiğini belirtti.

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, enge alabama seo lli vatandaşların, medikal ürünlerin tahsisinde çoğu zaman sıkıntılarla karşılaştığı kaydedildi.

Engelli vatandaşlara prosedür yoğunluğu stresinin yaşatılmaması, sosyal devlet anlayışı titizliğiyle bu ürünlerin tahsisindeki külfetin sonlandırılması talep edilen açıklamada, şunlar ifade edildi:

''Engelli vatandaşlarımızın kullandığı medikal ürünlere yönelik alt yapı çalışmaları artırılmalı, yayaların kullandığı alanlarda ve kaldırımlarda, yürüme engelli vatandaşlarımızın rahatça dolaşabileceği donanım güçlendirilmelidir.

Bilhassa büyük şehirlerde ve kalabalık alanlarda, toplu taşıma araçlarında fazlasıyla zorlanan yürüme engelli vatandaşlarımızın bu mağduriyetlerini gidermekte, engellilere tahsis edilen birkaç koltuk düzeneği yetersiz kalmaktadır. Toplu taşıma araçlarına giriş, çıkış ve araç içerisindeki pozisyon itibariyle oldukça güçlük çeken vatandaşlarımıza yönelik bu hizmetler, maddi külfete bakılmaksızın, güçlü teknolojik imkânlarla hazırlanmalıdır.''

Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından görme engelli vatandaşlar için ''Sesli Kitap Okuma Projesi'' geliştirildiği belirtilen açıklamada, bu projeyle görme engelli vatandaşların sosyal yaşamda ve okul hayatında karşılaştıkları sıkıntıların çözülmesinin hedeflendiği bildirildi.



Kategori : GÜNCEL