Gül'den çarpıcı eksen kayması yorumu

  • Ana Sayfa
  • Gül'den çarpıcı eksen kayması yorumu
Gül'den çarpıcı eksen kayması yorumu
Cumhurbaşkanı Gül "Türkiye'nin ekseni kayıyor" tartışmalarına katıldı. Gül'e göre eksen kaymıyor, yerine oturuyor.Abone ol

Tükiye'nin ekseni kayıyor tartışkalarına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül son noktayı koydu. Türkiye'nin demokrasi, insan hakları ve özgürlükler alanında değerleri yükselten bir ülke olduğunu söyleyen Gül, "Eksen o zaman yanlışmış Şimdi doğru yerine oturuyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, NATO Zirvesi’ne katılmak üzere Portekiz’in başkenti Lizbon’a giderken uça ersağ üye ol kta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gül, Türkiye’nin ekseninin kaydığı, ABD ve AB’den uzaklaştığı, İran ve HAMAS’a yaklaştığı yolundaki eleştirilere ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

“Türkiye’nin üzerinde aslında psikolojik bir baskı yapılıyor. Türkiye sanki suçluymuş gibi, ama bu bizi etkilemiyor. Bu psikolojik baskı AB çevrelerinde de yapılıyor. Türkiye ile ilgili eksen tartışmalarının değerler noktasında yapılması lazım. Türkiye’de hangi değerler yükseliyor onlara bakmaları lazım. Bu değerler, demokrasi, insan hakları, serbest piyasa gibi değerlerdir. Yapılan son kanunlar, anayasa değişikliği de bu yöndedir. Türkiye bu değerleri genişleten ve uygulayan bir ülke olarak çevresine ilham kaynağı olmuştur. Türkiye tarihini, jeopolitik önemini kullanmamış. Eksen o zaman yanlışmış. Şimdi doğru yerine oturuyor. Türkiye şimdi tarihini ve jeopolitik önemini kavradı. Bunlardan yararlanıyor ve çok daha etkili oluyor, tarihini ve coğrafyasını kullanıyor.

KÜRT SORUNUNDAN KURUTULACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Gül, PKK’nın eylemsizlik kararını Kürt sorunuyla ilgili temaslar konusundaki soruyu da şöyle yanıtladı:

“Genel olarak bakarsanız beklentimiz kadar olamasa da ümitliyim. Türkiye bu meselelerden kurtulacak. Terörden de Kürt meselesinden de kurtulacak. Herkes Türkiye’nin ayak bağlarının neler olduğunun farkında. Terörle silahla bir şey olmayacağını herkes gördü. Bunlar yük artık. Türkiye bunlardan kurtulacak.”



Kategori : POLİTİKA