Ergenekon davasında müthiş iddia!

  • Ana Sayfa
  • Ergenekon davasında müthiş iddia!
Ergenekon davasında müthiş iddia!
AK Parti hakındaki kapatma davası dosyaları ve Osman Paksüt'ün Ergenekon sanıklarıyla görüşmeleri Ergenekon ana davasına giriyor.Abone ol

Anayasa Mahkemesi, AK Parti hakkında açılan kapatma davası ile Osman Paksüt hakkında Ergenekon sanıklarıyla telefon görüşmeleri nedeniyle yapılan soruşturmanın dosyalarını 13. Ağır Ceza’ya gönderdi. Kapatma davası hükümeti devirme girişimleri arasında yeni bir delil olarak sayılabilir.

Star gazetesinin haberine göre Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, geçtiğimiz aylarda Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’na yazı yazarak, AK Parti kapatma davasının dosyası ile Osman Paksüt hakkında Ergenekon sanıklarıyla yaptığı görüşmeler nedeniyle verilen kararı talep etmişti. AYM’den gönderilen ‘Gizli’ ibareli 9 sayf Kumlama kumu alık yazı ve ekinde, Yargıtay Başsavcılığı’nca açılan kapatma davası dosyası, 30 klasörden oluşan ekleri ve AYM Başkanvekili Paksüt hakkındaki karar ile bir üyenin bu karara düştüğü şerh de yer aldı.

OSMAN PAKSÜT’Ü KURTARAN KARAR

AYM’nin Ergenekon Mahkemesi’ne gönderdiği Osman Paksüt’le ilgili soruşturnma dosyasıyla ilgili kararda da çarpıcı bilgilere yer verildi. Paksüt’ün, Ergenekon sanığı eşi Ferda Paksüt bazı Ergenekon sanıkları ile gazetecilere bilgi sızdırırken telefonu alarak konuşmaya devam ettiği belirlenmiş ve bu dinleme kayıtları AYM’ye gönderilmişti. AYM, yaptığı soruşturma sonunda “Mahkemede görüşülmekte olan bir davayla ilgili bilgi sızdırdığı belirlense de Paksüt hakkında mahkemeden alınmış dinleme kararı olmadığı için” takipsizlik vermişti.

PAKSÜT'E CEZA VERİLEMEDİ

AYM’nin Osman Paksüt hakkında verdiği ‘takipsizlik’ kararına AYM üyesi Serruh Kaleli muhalefet şerhi koymuş ve Paksüt hakkında cezai işlem uygulanmasını talep etmişti. Ergenekon mahkemesine ulaşan Paksüt’le ilgili karardaki şerhinde Kaleli, dinlemelerdeki iddialarla işlem yapılması gerektiğini, ancak yasal mevzuat boşluğu nedeniyle eldeki delillerin hukuka aykırı olarak tanımlanmasını eleştirdi.

ŞİMDİ NE OLACAK?

AHMET GÜNDEL (E. Yargıtay Savcısı): Ergenekon davasına bakan mahkemenin, AK Parti kapatma davası dosyasını ve Osman Paksüt hakkındaki inceleme neticesinde verilen kararı getirtip incelemesi önemlidir. Anayasa Mahkemesi’nin delil saymadığı bir olguyu adli yargı, yani Ergenekon yargılamasını yapan mahkeme kendi dava dosyası için delil sayabilir. Osman Paksüt ve Ergenekon dava dosyalarının yan yana gelmesi farklı bir delil ortaya çıkartabilir. AYM’nin kararı nihai değildir. 13. Ağır Ceza, Paksüt’le ilgili eğer yeni delil bulursa bunları AYM’ye sunarak, Paksüt hakkında incelenme yapılmasını talep edebilir.

REŞAT PETEK (E. Cumhuriyet Başsavcısı): Hükümeti devirme girişimleri arasında kapatma davası da delil olarak sayılabilir. Osman Paküt ile ilgili inceleme kararı da bağlantıların aydınlatılması açısından önemlidir. Anayasa Mahkemesi’nin itibar etmediği telefon konuşmalarını Ergenekon mahkemesi kendi dosyasına delil sayabilir. Yeni delillere de ulaşılması için bu dosyasının incelenmesi gereklidir. Ceza hukuku açısından bu telefon konuşması delildir.



Kategori : GÜNCEL