İşte dünyanın en iyi üniversiteleri

  • Ana Sayfa
  • İşte dünyanın en iyi üniversiteleri
İşte dünyanın en iyi üniversiteleri
ODTÜ “Dünyanın En İyi 2000 Üniversitesi”ni belirledi. Listede Türkiye’den 62 üniversite varAbone ol

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde 2009 yılında kurulan URAP Araştırma Laboratuvarı, dünyanın en iyi 2000 üniversitesini açıkladı. İlk sırada Harvard Üniversitesi var. Hacettepe 399, İstanbul 415, Ankara Üniversitesi hipnoz tedavisi ise 488. sırada.

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde akademik performansa dayalı sıralama sistemleri üzerinde bilimsel çalışmalar yapmak üzere kurulan URAP tarafından açıklanan listede, Türkiye’den 62 üniversite bulunuyor.

Harvard Üniversitesi’nin 1. sırada bulunduğu listede, Hacettepe Üniversitesi 399, İstanbul Üniversitesi 415, Ankara Üniversitesi ise 488. sırada yer alıyor.

DÜNYANIN EN İYİ 10 ÜNİVERSİTESİ

Listeye göre, dünyanın en iyi 10 üniversitesi sırasıyla şöyle: “Harvard Üniversitesi, Johns Hopkins Üniversitesi, Toronto Üniversitesi, Stanford Üniversitesi, Washington Seattle Üniversitesi, California Berkeley Üniversitesi, California Los Angeles Üniversitesi, Oxford Üniversitesi, Michigan Ann Arbor Üniversitesi ve Tokyo Üniversitesi.”

PERFORMANSA GÖRE SIRALAMA

Sıralama sisteminin oluşturulması için 2 bin 500 yükseköğrenim kurumu hakkında performans verileri toplandığı, her kuruma açıklanan kriterlere göre gösterdiği performans doğrultusunda puan verildiği belirtildi.



Kategori : GÜNCEL