Bu atasözü tarihe karışacak!

Bu atasözü tarihe karışacak!
Sağlık Bakanlığı 2011 yılını Şişmanlıkla Mücadele Yılı ilan etti. Türkiye'yi zayıflatmayı hedefleyen çalışma ile bazı atasözleri de tarihe karışacak.Abone ol

Sigaraya karşı verdiği mücadelede önemli bir başarıya ulaşan Sağlık Bakanlığı 2011 yılını da şişmanlıkla mücadele yılı ilan etti. Türkiye'nin zayıflama idaho seo sı için yapılacak çalışmalar ile "Göbeksiz erkek balkonsuz eve benzer" sözü tarihe karışacak.

Çalışma kapsamında Sağlık Bakanlığı, 'Beslenme, Obezite ve Sağlık Haritası' çıkarılması için 81 ile genelge gönderdi. Aile hekimleri, Temmuz 2011'e kadar, vatandaşların bel, boy, kalça ve kilolarını ölçecek. Obezite tespit edilenler tedavi edilecek. Toplumun obeziteye karşı uyarılacağı kampanya kapsamında işyeri ve okullara da egzersiz saatleri gelecek.

'2010-2014 Obezite ile Mücadele ve Kontrol Programı' uygulamaya girdi. Program çerçevesinde öncelikle risk grupları belirlenecek ve Beslenme Obezite ve Sağlık Haritası hazırlanacak. Bakanlık bu kapsamda 81 ilin valiliğine genelge göndererek, 'obezite' teşhisinde en önemli kriterleri oluşturan vücut ölçümlerinin yapılmasını istedi. Aile hekimleri her ay en az 200 kişi olmak üzere, düzenli olarak bel, kalça, boy ve kilo ölçümü yapacak.

150 BİN KİŞİ ÖLÇÜLECEK



Kategori : SAĞLIK