Çiçek'ten diyet siyaset benzetmesi

  • Ana Sayfa
  • Çiçek'ten diyet siyaset benzetmesi
Çiçek'ten diyet siyaset benzetmesi
Başbakan Yardımcısı Çiçek siyasetin nasıl bir zeminde yapılması gerektiğini anlatarak ilginç bir nitelemede bulundu.Abone ol

Siyasete dair bugüne kadar çok ilginç değerlendirmelere bir yenisi daha eklendi. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek kültür zemininde yapılmayan siyaseti "diyet siyaset" olarak nitelendirdi.

Çiçek, ''Siyaset, kültür zeminine oturmadığı zaman o 'diyet siyaset' oluyor. Çünkü siyaset kültürle yapılırsa daha anlamlı, daha faydalı olur. Onun için de çalışmak, çabalamak, gayret etmek lazım'' dedi.

Çiçek, AK Parti A google seo nkara İl Kadın Kolları Başkanlığı, Turuncu Dergisi ve EVADER tarafından partinin Ankara İl binasında düzenlenen ''Öykü Atölyesi''nin açılışını yaptı. Bu tür faaliyetlerle beslenmediğinde siyasetin ''biraz anlamsız, biraz kuru hale geldiğini'' ifade eden Çiçek, ''Onun için buna katkıda bulunanları tebrik ediyorum. Bu gerçekten önemli. Siyaset kültür zeminine oturmadığı zaman o 'diyet siyaset' oluyor. Çünkü siyaset kültürle yapılırsa daha anlamlı, daha faydalı olur. Onun için de çalışmak, çabalamak, gayret etmek lazım'' diye konuştu.

Daha sonra ''Japonya'da judo yapmak ve şampiyon olmak isteyen çocuğun, 10 yaşında sol kolunu kaybetmesine rağmen Judo Şampiyonası'nda birinci olmasının'' hikayesini anlatan Çiçek, şunları kaydetti:

''Bu hikayenin altında, dipnotta diyor ki; gün gelir yaptıklarınız için değil, yapamadıklarınız için üzüleceksiniz. O nedenle önünüze çıkan fırsatları iyi değerlendirin. Bir takım mazeretler, başarısızlığınızın gerekçesi olmasın. Çalışın, gayret edin, düşünün, düşleyin, tasavvur edin. Siz de bir başarı öyküsünü yazabilirsiniz. Altında da bir cümle var, 'Unutmayın ki oturduğu yerden başarıyı yakalayan tek yaratık tavuktur'.

Roosevelt'in 4 kez seçilen tek Amerikan Başkanı olduğunu belirten Çiçek, ''Belden aşağısı tutmaz. Kendisine diyorlar ki 'Siz bu kadar zor dönemlerde, bu kadar zor işlerin üstesinden nasıl geldiniz, nasıl başarılı oldunuz?' O da diyor ki 'Ayağının baş parmağını azıcık oynatabilmek için 2 yıldır çaba gösteren bir adamla konuşuyorsunuz.' Karşılaştığımız hiçbir başarı öyküsü kolay değildir, tesadüfi değildir, mutlaka özünde çaba var, gayret var'' diye konuştu.



Kategori : POLİTİKA