Kılıçdaroğlu'ndan D.Bakırlılar'a Paris sözü

  • Ana Sayfa
  • Kılıçdaroğlu'ndan D.Bakırlılar'a Paris sözü
Kılıçdaroğlu'ndan D.Bakırlılar'a Paris sözü
CHP lideri Kılıçdaroğlu genel başkanlık koltuğuna oturduktan sonra ilk kez Diyarbakır'a gitti, gençlerle tavla oynadı.Abone olCHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlık koltuğuna oturmasının ardından ilk kez Diyarbakır’a gitti. “Etnik kimlik herkesin şerefi, başının tacı” sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu Diyarbakır’ı bölgenin Pari seo s’i yapma sözü verdi.

Kılıçdaroğlu Diyarbakır ziyaretinde CHP İl Başkanlığı önünde kendisini karşılayan vatandaşlara kısa bir konuşma yaptı. Diyarbakır'a ilk kez 1976 yılında geldiğini anlatan Kılıçdaroğlu, sorunların geçen yıllar içinde büyümüş olduğunu belirterek şunları söyledi:
“O zamanlar geldiğimde sorunları bu kadar büyük değildi. Diyarbakır’ı bu bölgenin Paris’i yapmak CHP’nin boynunu borcudur. Özgürlükleri geliştireceğiz. Hak ve özgürlükler de, ekmek de işte Diyarbakır’a gelecek.”

HAPİSHANE DEĞİL FABRİKA YAPILACAK

Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretinde verdiği yeni hapishane sözünü eleştirdi. Bu sözü Diyarbakırlıların vicdanına havale eden Kılıçdaroğlu, “Hak ve özgürlükler gelişecek, etnik kimlikleri saygı duyulacak. Eski hapishane yıkılmayacak orası müze yapılacak. Orada insanlık dramı var. Diyarbakır’a hapishane değil fabrikalar yapılacak. İşsizliğin en yüksek olduğu yer Diyarbakır. Bir ekmek kapmak için birbirini ezenler Diyarbakır’da” dedi.



Kategori : POLİTİKA