Obama'dan Türkiye'ye tam destek!

  • Ana Sayfa
  • Obama'dan Türkiye'ye tam destek!
Obama'dan Türkiye'ye tam destek!
Füze kalkanı projesinde kriz çıkmaması ABD Başkanı Obama'yı mutlu etti. AB liderlerine 'birliğe alın' measjı verdi.Abone ol

Türkiye'ye desteğini yineleyen ABD lideri, "Türkiye’nin Avrupa’yla olan ilişkileri Boğaz’daki köprülerden öteye gitti. Ortak tarih, kültür alışverişi ve ticaret s seo izi birleşmeye itiyor" dedi.

Lizbon'daki NATO zirvesine gitmeden İtalyan La Repubblica gazetesine özel demeç veren ABD Başkanı Barack Obama, Avrupa Birliği’ne uyum konusunda Türkiye’yi reformlara devam etmesi için teşvik ettiklerini belirtti.

AB kriterlerine ulaşmasının Türkiye’nin çıkarına olacağını söyleyen Obama, Türkiye’nin Avrupa’yla olan ilişkilerinin Boğaz’daki köprülerden öteye gittiğini vurguladı.

ABD lideri Barack Obama, değerlendirmesinde şu cümleleri kullandı:

"Ortak tarih, kültür alışverişi ve ticaret sizi birleşmeye itiyor. Türkiye’nin katılımı Avrupa’nın temellerini daha da genişletip, güçlendirir. Avrupa etnik çeşitlilik, gelenek ve inanç kazanmış olur. Şimdi müzakereler yavaşlamış olabilir ancak ben ileriye doğru birlikte hareket etme çabalarını iki katına çıkarmak için her iki tarafı da teşvik ediyorum."



Kategori : DÜNYA