Böyle sigara yasağı mı olur

Böyle sigara yasağı mı olur
Sağlık Bakanlığı, sigara yasağının kapsamını genişletmeye hazırlanıyor... Açık alan da yasak kapsamına girecek... Nasıl mı?Abone ol

Sağlık Bakanlığı, ‘Dumansız Hava Sahası'nın kapsamını genişletmeye hazırlanıyor. Özellikle alışveriş merkezlerinde çatısı olmayan, nebraska seo yan yüzeyleri açık, fakat etrafında yüksek duvarlar bulunan balkonlar da yasak kapsamına alınacak.

Bakanlık, Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun'da kapalı alanın tanımını değiştirecek. İlgili kanunda ‘Sabit veya seyyar bir tavanı veya çatısı olan, kapıları, pencereleri ve giriş yolları dışında bütün yan yüzeyleri geçici veya kalıcı olarak tamamen kapatılmış alanlar ile aynı şekilde tavanı veya çatısı olup yan yüzeylerinin yarısından fazlası kapalı bulunan yerler’ olarak belirtilen kapalı alan tanımı daha da genişletilecek. Yapılması planlanan değişikliklikle etrafı 1 metre 35 santimetre duvar, cam ya da korkulukla kapalı olan mekanlar da ‘kapalı alan’ tanımına dahil edilecek ve sigara içilmesi yasaklanacak.

BAŞKASINA ZARAR VERME DÜŞÜNCESİ



Kategori : SAĞLIK