NATO o mayınları neden döşettirdi?

  • Ana Sayfa
  • NATO o mayınları neden döşettirdi?
NATO o mayınları neden döşettirdi?
NATO, komşuları ile ilişkilerini düzelten Türkiye'yi durdurmak mı istiyor? Hüsnü Mahalli mayın örneğini anlattı.Abone ol

İNTERNETHABER.COM- NATO 1950'lili yıllarda Türkiye'nin Suriye sınırına neden 1 milyon mayını döşettirdi? Suriye asıllı gazeteci yazar Hüsnü Mahalli. NATO'nun amacının Türkiye'ye düşman yaratmak olduğunu iddia ediyor.

Gündemde NATO'nun Türkiye'ye yerleştireceği füzeler var. Füzelerin yönü mer mikro beton zemin ak konusu. Basına 'uzlaşma sağlandı' yönünde açıklamalar yansıdı ama içerik hakkında kimse bilgi sahibi değil.

Kimi çevrelere göre Rusya'nın düşman olmaktan çıktığı dönemde yeni hedefin İsrail'in kavgalı olduğu Suriye ve İran'ı işaret ediyor.

Kanal 24'te yayınlanan ve Hakan Çelik'in sunduğu "Hafta sonu Moderatör" programına konuk olan Gazeteci-yazar Hüsnü Mahalli, NATO'nun asıl hedefinin her zaman Ortadoğu olduğunu savundu. Mahalli Türkie-NATO ilişkileri konusunda şunları söyledi:

"SURİYE'NİN ORDUSU BİLE YOKTU"

"Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür. Çok olağanüstü bir laftır. Türkiye'nin NATO'ya giriş serüvenine baktığınız zaman serüvenin tümünde hep vahşi cazibe vardır. Kaybeden sürekli Türkiye olmuştur. Bir tek örnek veriyorum. Örneğin 55'li yıllarda NATO gelmiş Türkiye'ye demiş ki "kardeşim sen Suriye sınırına 1 milyon mayın döşeyeceksin." Oysa Suriye 46'da bağımsız olan bir ülke. Üstelik mayın haritalarını NATO vermiyor.

60 yıl geçmiş niye döşedin bu mayınları? Suriye bağımsız olduktan 5 yıl sonra Türkiye için tehlike olabilir mi? Ordusu bile yoktu. NATO düşman yarattı. NATO'ya girdikten sonra Türkiye'nin her tarafına 50-60 tane NATO üssü kuruldu. Kime karşı? Suriye'ye karşı, Irak'a karşı, Sovyetler'e karşı.



Kategori : GÜNCEL