Memurları yakından ilgilendiren düzenleme

  • Ana Sayfa
  • Memurları yakından ilgilendiren düzenleme
Memurları yakından ilgilendiren düzenleme
Özel sektörde 12 çalışanlar devlette müsteşarlık, genel müdürlük ve başkanlık kadrolarına atanabilecek.Abone olTBMM Plan-Bütçe Alt Komisyonu’nda görüşmeleri süren Torba Tasarı’ndan, kamuda üst görevlere yükselme sistemini kökten değiştiren bir düzenleme çıktı. Buna göre, öze google seo çalışması l sektörde 12 yıl görev yapan her üniversite mezunu, devlette müsteşarlık, genel müdürlük ve başkanlık kadrolarına atanabilecek.

KAMUDA ÇALIŞMIŞ GİBİ

Devlet Memurları Yasası’nın 68’inci maddesini değiştiren düzenlemeye göre, Başbakanlık ve bakanlıkların bağlı ve ilgili kuruluşlarının müsteşar ve müsteşar yardımcılığı ile en üst yönetici konumundaki genel müdür ve başkan kadrolarına atanacaklara bazı istisnalar tanınacak.

Bu kişilerin, yasama organı üyeliğinde, belediye başkanlığında, belediye ve il genel meclisi üyeliğinde, fonlarda, askerlikte, uluslararası kuruluşlarda, özel kurumlarda veya serbest olarak çalıştıkları sürenin tamamı kamuda geçmiş gibi sayılacak. Böylece özel sektörde ve serbest meslekte çalışanlar da “kamuda 12 yıl çalışmış” gibi sayılacak ve en üst görevlere atanabilecek.



Kategori : GÜNCEL