Tarık Akan'dan Atatürk paltosu sürprizi

  • Ana Sayfa
  • Tarık Akan'dan Atatürk paltosu sürprizi
Tarık Akan'dan Atatürk paltosu sürprizi
Türkü olayında çuvallayan Tarık Akan, bu kez Atatürk'ün olduğunu iddia ettiği paltoyla gündemde.Abone ol

Atatürk'ün türkü okuduğu kayıtlardan birinin kendisinde olduğu iddiasının fos çıkmasının ardından Tarık Akan, bu kez de Atatürk paltosu sürprizi yaptı... Usta oyuncu “Atatürk’ün paltosu bende” iddiasında bulundu.

Tarık Akan, “Çalın Davulları” adlı Selanik türküsünü iddia et seo tiği gibi Atatürk’ün değil Can Dündar’ın kameramanının okuduğu ortaya çıktıktan sonra, Akan, “Ses meğer Can’ın kameramanına aitmiş. Bana bir arkadaşımdan e-postayla gelmişti” sözleriyle kendini savunmuştu. Akan bu kez de kamuoyunun karşısına 'Atatürk'ün paltosuyla' çıktı.

HER 10 KASIM'DA PALTOYU ORTAYA ÇIKARIRIM
Akan, söz konusu paltonun eline nasıl geçtiğini şu sözlerle anlattı: “Kurtuluş Savaşı’nda görev alan, 1935 ile 1938 yıllarında ise Milli Eğitim Bakanlığı görevini üstlenen Saffet Arıkan’ın Ankara’daki evine giden Mustafa Kemal Atatürk, ziyaret sonrası paltosunu orada unutuyor. Sonra kendisine paltosunu unuttuğunu söylüyorlar ama o ‘Boşverin’ diyor. Palto Arıkan’ın yeğenine hatıra olarak kalıyor. Paltonun varisi de bunu bana hediye etti. Paltoyu her yıl 10 Kasım’da çıkarır, çocuklarıma, öğrencilerime sergilerim. Sanırım İsviçre’de özel olarak yapılmış. Bu arada paltonun cebinde bir de mendil varmış, o mendil şimdi bana paltoyu hediye eden kişide...”

KEMAL PASHA
Paltonun yakasındaki etikette Atatürk’ün frak ve smokinlerini hazırlayan H. Kehrer Frey’in imzası var. “Kemal Pasha” yazılı etikete tarih de düşülmüş: 6.6.1927



Kategori : MAGAZİN