Baykal'dan Gandi'ye imalı CHP tarifi

  • Ana Sayfa
  • Baykal'dan Gandi'ye imalı CHP tarifi
Baykal'dan Gandi'ye imalı CHP tarifi
Milletvekili Baykal'dan ilginç bir CHP tarifi geldi. Baykal'a göre iktidar kadar muhalefette önemli!Abone ol

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Giresun'da Kılıçdaroğlu'nun iktidar çırpınışlarına inat CHP'yi "muhalefetle tarif" etti. CHP'nin önemini sadece iktidara gelmekten alan, iktidarda anlam ve önem taşıyan bir parti olmadığını söyleyen Baykal, partisinin oyunun da ölçülemeyeceğini iddia etti.

Baykal, bir düğüne katılmak için geldiği Giresun'da, milletvekilleri Yılmaz Ateş, Mehmet Sevigen ve Suat Binici ile CHP İl Başkanlığını ziyaret etti.

İl seo Başkanlığında bir konuşma yapan Baykal, insani bir duygu, bir dostluk ve kardeşlik anlayışıyla bir arada olduklarını söyledi. azetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtlayan Baykal, şöyle konuştu:

''CHP, Türkiye'nin milli mücadelesinin içinden çıkmış, tarihi sürecin bir parçası olma, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurma mücadelesinin içinde sorumluluk üstlenmiş, Türkiye'yi ileriye götürmek için çok köklü dönüşümleri devrimleri, reformları, yenilikleri hayata geçirmiş, çağın ileri bir ülkesi olması için yol haritasını ortaya koymuştur''

''CHP'Yİ OYU İLE ÖLÇMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR''

CHP'nin, Türkiye'deki siyasi partilerinden herhangi biri olmadığını belirten Baykal, şöyle devam etti:

''Türkiye'nin varlığı, kimliği, doğrultusu, birliği, bütünlüğü çok büyük ölçüde CHP'den beslenen bir tablo oluşturuyor. Bunun sorumluluğu içindeyiz. Partiler genellikle iktidarda hizmet etmek üzere yarışırlar. Ama muhalefette o partilerin bir önemi ve değeri yoktur. İktidara gelirse önemi vardır. Bütçe kullanılır, tayin yetkisi kullanır, CHP böyle bir sıradan parti değil. Biz muhalefette de önemli bir partiyiz. CHP önemini sadece iktidara gelmekten alan, iktidarda anlam ve önem taşıyan, iş yapan bir parti değildir. Biz muhalefette de önem taşıyan muhalefette de belirleyici olan bir partiyiz. Bu da bizim tarihimizden kaynaklanan bir özelliğimizdir. CHP'yi sadece oyu ile ölçmek mümkün değildir. CHP için oy elbette önemlidir. Demokrasilerde oy temel felsefedir. Her şey oyla olur. Ama bunun ayrı bir önemi ve değeri vardır.''

Partideki ziyaretinin ardından Baykal ve beraberindekiler Gülhan Karahan ile Zeki Çakrak'ın nikah şahitliğini yaptı. Baykal, düğünde geline altın bilezik taktı.



Kategori : POLİTİKA