Kadına şiddette korkutan tablo

Kadına şiddette korkutan tablo
Şiddet, dayak, töre... Sokaktaki her 3 kadından biri aile içi şiddetin ne demek olduğu biliyor. Yasalar ise şiddetin önlenmesine yetmiyor. Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Şiddet, işkence, dayak, taciz...

Sokaktaki her 3 kadından birinin kaderi artık. Yüzlercesi ise töre ve namus cinayetinin kurbanı...

Kadına yönelik şiddet her geçen gün artıyor.  Yasal düzenlemelerin uygulanmaması, eğitimsizlik, gelenek, töre derken şiddet kurbanı kadınlar istatistislerdeki birer rakam olarak kalmanın ötesine geçemiyorlar.

İstatistiklere göre, yalnızca son 7 ayda 226 florida seo kadın öldürülürken, 478 kadın tecavüze 722'si ise tacize uğradı. 6 bin 423 kadın ise aile içi şiddet nedeniyle tıbbı yardıma muhtaç hale geldi.

Son yıllarda artak cinayet vakaları ise korkutucu boyutlara ulaşmış durumda. 2002'de 66 kadın cinayeti kayıtlara geçerken, 2007'de bu rakam bin 77'ye yükseldi. Veriler ise her yıl ortalama bin 500 kadının cinayete kurban gittiğini yönünde.

YASALAR UYGULANMIYOR

Derneklerden yardım eli Devlet imkanlarının yetersiz olması şiddete uğrayan kadınlara yardım elini uzatma işi birkaç gönüllü derneğe kalıyor. O derneklerden biri ise Şefkat-Der. Şiddete uğrayan kadınların yanı sıra evsiz kalan, huzurevlerine kabul edilmeyen, boşanan kadınlara, yetiştirme yurdundan çıktıktan sonra kalacak yeri olmayan kadınlara da umut oldular. 1995'ten bu yana faaliyet gösteren dernek, sayısı 10 bini aşan kadına yardım eli uzattı. Din, dil, ırk ayrımı yapmadan dünyanın dört bir yanındaki kadına ulaşmaya çalışan Şefkat-Der'in Genel Başkanı Hayrettin Bulan, katıldığı bir televizyon programında derneklerine her gün 3-4 kadının sığınma başvurusu yaptığı belirterek,"Türkiye genelev sayısı, sığınma evi sayısından fazla" eleştirisinde bulundu. Şiddete maruz kalanlar yardım için ALO 183'ü yada Şefkat-Der'e ulaşmak için www. şefkatder.org yada 0212 244 85 97 numaralı telefonları arayabilirler.

Kadının şiddete karşı korunması için hazırlanan yasal düzenlemeler yapılmış olsada devletin sistemli bir politikasının olmaması kadına yönelik şiddetin artmasına neden oluyor. Kadının çalışma hayatına kazandırılamaması, şiddet mağduru kadınların korunamaması, töre, namus, gelenek uygulamalarının yasal düzenlemelerin önünde olması şiddetin yaygınlaşması için zemin hazırlıyor.



Kategori : GÜNCEL