Ergenekon Savcısı bu kez ne yaptı?

  • Ana Sayfa
  • Ergenekon Savcısı bu kez ne yaptı?
Ergenekon Savcısı bu kez ne yaptı?
Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz tutuklu sanığa aynı suçtan ikinci kez dava açtı. Suç tarihi de zanlının cezaevinde olduğu tarih!Abone ol

Ergenekon ana davası kapsamında terör örgütü üyeliği suçundan 3 yıldır tutuklu olarak yargılanan eski polis memuru Muzaffer Şenocak hakkında Ergenekon soruşturması savcısı Zekeriya Öz’ün aynı suç kapsamında ikinci bir soruşturma açtığı ortaya çıktı. Savcı suç tarihi olarak Şenocak’ın cezaevinde bulunduğu 12 Kasım 2008’i gösterdi.

Öz’ün imzasını taşıyan Şenocak ile ilgili soruşturma ka seo rarı, “Islak imza iddianamesi”nin ek delil klasörleri içinde bulunan ayırma kararları arasında bulunuyor.

Ümraniye Çakmak Mahallesi’nde ele geçirilen 27 adet el bombası kapsamında yapılan ilk tutuklamalardan bir hafta sonra 25 Haziran 2007’de cezaevine gönderilen Şenocak’ın hakkında “örgüt üyeliği” suçundan dava açılmış olmasına rağmen aynı kapsamda hakkında soruşturma yürütüldüğü İrticayla Mücadele Eylem Planı davası ek delil klasöründe yer aldı. Milliyet'in haberine göre Ergenekon üyeliğinden tutuklanan Muzaffer Şenocak hakkında savcı Zekeriya Öz, “Silahlı terör örgütü üyeliği”nden soruşturma açtı. Savcı 2007 Haziran ayında tutuklanan ve Şenocak’ın suç tarihi olarak 12 Kasım 2008’i gösterdi.

Islak imza iddianamesinin ek delil klasöründeki ayırma kararına göre, hakkında soruşturma yürütülen tek isim Şenocak değil.

Şenocak ile hakkında soruşturma yürütülen diğer isimler arasında emekli Orgeneral Çevik Bir, eski MİT müsteşarı Osman Nuri Gündeş ve 2001 yılında iddia olunan örgüt ile ilgili olarak bilgiler veren Tuncay Güney, Erkmen Erdem, örgüte dinleme cihazları temin ettiği gerekçesiyle ikinci Ergenekon davası sanığı olan Hakan Şanlı, Hakan Arıkan, Mehmet Özcan, Durmuş Ali Büngüş, yayıncı Hayri Bildik, Dilek Bozkaya, Ahmet Zeki Üçok, Semih Köken, Mehmet Çelik, Yusuf Ay, Sedat Kıyat, Adem Uzun, Recep Taylan, Sencer Özkan, Recep Cömert, Hasan Atilla Uğur, Mehmet Faraç, Şükrü Muammer Öner, Hakan Akdoğan, Ahmet Şafak Serpin, Aydoğan Aksüngü, Fatih Yurtseven, Maruf Şinik, Hakkı Kılınç, Adnan Sezer, Mehmet Sanibal, avukat Yusuf Erikel de bulunuyor.



Kategori : GÜNCEL