Gülen'in sağ kolu PKK ile görüşmeyi anlattı

  • Ana Sayfa
  • Gülen'in sağ kolu PKK ile görüşmeyi anlattı
Gülen'in sağ kolu PKK ile görüşmeyi anlattı
Hüseyin Gülerce PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatları ile yaptığı görüşmenin tüm detaylarını anlattı..Abone ol

PKK ile Fettullah Gülen arasında ilginç bir diyalog kuruldu. Fetullah Gülen Cemaati'nin önde gelen isimlerinden Zaman Yazarı Hüseyin Gülerce PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüştü.

Talep Öcalan'ın avukatlarından geldi. Mesaj ise İmralı'dan. Tabi İmralı ve Kürt halkına da okyanus ötesinden. Buluşma yeri ise Yalova.

Hüseyin Gülerce Yalova'da ikamet ediyor. Kendisiyle görüşmek isteyen PKK avukatlarını Yalov south california seo a'ya çağırıyor. Gizli de görüşmüyorlar(!) 30-40 kişinin bulunduğu bir kafeteryayı mekan olarak kullanıyorlar.

Gülerce, peşin peşin ifade ediyor: "Ben Fetullah Gülen'in sağ kolu değilim. Bir organizasyonun adamı da değilim. Çünkü bu hareket bir organizasyon değil. Bir cemaat"
diye olayı tasvir ediyor.

Arkasından avuktalarla muhabbet başlıyor. Kürt sorunu ile ilgili neler yapılabileceği konuşuluyor. Belliki Abdullah Öcalan islami kesim üzerinde ciddi ağırlığı olan Fetullah Gülen ile 'İslamcı Kürtleri'de kendi organizasyonu içine çekmek istiyor.
Gülen Cemaati ile yakınlaşıp Kürt İslamcılar'a mesaj gönderiyor.

Ve Gülerce , barış ve kardeşlik için ilk olarak atılacak adımın teröre ve şiddete son vermek olduğunu ifade ediyor.  İşte Gülerce'nin somut olarak atılacak adımlar konusundaki şahsi fikirleri:

BDP ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ZİYARET EDER Mİ?
(...)
-AK Parti iktidarı samimi gayretler gösteriyor. Bölgeye, şimdiye kadar yapılmamış hizmetler götürülüyor. Ama bu mesele, sadece siyasilere bırakılamaz. Onların gayretleri yanında, kardeşliğimizi artıracak jestler üzerinde de durmalıyız.

Çünkü hazırlanan, oynanan bütün oyunları ancak bizim kardeşliğimiz bozabilir. Ben böyle deyince, avukatlardan biri, "Mesela BDP heyeti, Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret etse..." dedi. Ben de "Jestten kastettiğim, işte böyle bir şey."

ÖCALAN BDP'Yİ ÇOK İKAZ EDİYOR

Gülerce sözü BDP'ye getiriyor: Sonra BDP'nin Türkiye'nin partisi olması gerektiğini söyledim. Hemen söze girdiler ve "Müvekkilimiz bu konuda kendilerini çok ikaz ediyor; 'Türkiye'nin sorunları ile ilgilenmiyorsunuz' diyor." diye eklediler.



Kategori : GÜNCEL