KPSS'de dinleme iddiaları güçleniyor

  • Ana Sayfa
  • KPSS'de dinleme iddiaları güçleniyor
KPSS'de dinleme iddiaları güçleniyor
Kopya iddiaları nedeniyle iptal edilen KPSS için başlatılan soruşturmada bazı bilgisayarın incelemesi tamamlandı.Abone ol

İptal edilen KPSS’de kopya çekildiği iddialarıyla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturmada, daha önce gözaltına alınan Baki S. ile Berat K.’ya ait bilgisayarlarda ipucu bulunamadı. Geçen hafta başlatılan ÖSYM’deki bilgisayar kayıtları incelemesinden de şu ana kadar bir sonuç alınamadı.

Bu gelişmeler ÖSYM'nin dinlenerek soruların elde edildiği iddialarını güçlendiriyor.
seo r>Savcı Şadan Sakınan’ın yürüttüğü ve soruların internet yoluyla dağıtıldığı iddialarının araştırıldığı soruşturma çerçevesinde geçen eylülde polis operasyon yapmıştı. İnternet üzerinden KPSS sorularına ulaştığı öne sürülen Baki S.’nin yanı sıra, Baki S.’ye soruları sızdırdığı öne sürülen Berat K. gözaltına alınmıştı. Her iki zanlının kullandıkları kişisel bilgisayarların yanı sıra Berat K.’nin görev yaptığı Turgut Özal Hamle Derneği’ndeki bilgisayarlarda da savcılık emriyle polis tarafından kopyalama işlemi gerçekleştirilmişti.

BEKLENEN EN ÖNEMLİ DELİL BOŞ ÇIKTI

Bu bilgisayarlara ait imaj alma işlemleri sonucunda elde edilen kopyalar üzerindeki inceleme tamamlandı. Milliyet'in haberine göre Savcılığa gönderilen sonuç raporunda, KPSS sorularının internetten dağıtımı çerçevesinde inceleme yapılan tüm bilgisayarlarda herhangi bir işlem izine rastlanmadığı belirtildi. Böylece, savcılıkça yürütülen soruşturmada beklenen en önemli delilin bulunması yolunda somut adım atılamamış oldu.

TÜBİTAK İNCELEMESİ

Aynı soruşturma çerçevesinde yine ÖSYM’deki kozmik oda aramasında el konulan 3 ana servis sağlayıcı ile 90’a yakın masa üstü bilgisayar terminallerinde yapılan imaj alma işlemleri sonucunda elde edilen kopyalar üzerinde de geçen hafta inceleme başlatıldı. Savcı Sakınan’ın isteğiyle, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi ile TÜBİTAK’ta görevli uzmanlardan özel dijital veri inceleme ekibi oluşturuldu. İmajlanan bilgisayar ana belleklerinin sayısının çokluğu nedeniyle oluşturulan komisyon geçen hafta çalışmaya başladı. Veri incelemelerinden de bir sonuç çıkmadı.



Kategori : GÜNCEL