AVM'de duran trene Türk işi çözüm

  • Ana Sayfa
  • AVM'de duran trene Türk işi çözüm
AVM'de duran trene Türk işi çözüm
Cevahir Alışveriş Merkezi'nde öğrenciler korku dolu anlar yaşadı.Abone ol

Cevahir Alışveriş Merkezi’nde görevliler, içinde çocukların bulunduğu havada asılı duran hız trenini uzun sopayla itekleyerek çalıştırdılar.

TREN YARIDA DURUNCA

Habertürk gazetesinde yer alan habere göre olay öğrenciler Cevahir Alışveriş Merkezi'nde meydana geldi.  20 öğrencinin bindiği tren, keskin virajları geç vajinismusta hipnoz tedavisi ip Atlantis Kulesi’nin bulunduğu kata geldiğinde yolun yarısında hız kesip durdu. Görevliler havada asılı kalan treni, rayların altından, uzun bir sopa ile ittirip hareket ettirmeye çalıştılar. Zira hassas bir yapıya sahip trenin alttan ittirilmesiyle raydan çıkması, çocukların düşmesi işten bile değildi.

UZMANLAR NE DEDİ?

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İlter Çelik, can güvenliğinin herşeyin önünde geldiğini belirterek şu değerlendirmeyi yaptı: “Dizayn, bakım ve işletmesinde bir problem olduğu anlaşılan bu hız treni öncelikle kullanımdan kaldırılmalı, tamir ve bakımı yapılmalıdır. Çünkü, insan taşıyan ve güvenlik seviyeleri üst düzeyde olması gereken bu teknoloji ürünü makinalar periyodik olarak kontrol edilmeli, bakımları yapılmalı ve düzgün işlediğinden emin olunmalıdır.”

YETKİLİLER 'SAKINCA YOK' DEDİLER

Oyun parkının görevlileri ise, trenin asılı kalmasının nedenini rayların soğuk olmasına bağladı. Tren uzun süre çalışmadığı için rayların soğuk olduğunu, bu yüzden trenin beşinci kattaki düz raylarda durduğunu, 3-5 tur atıp raylar ısınınca sorunun ortadan kalktığını belirttiler. “Trenin sopayla itilmesinde sakınca yok” dediler.



Kategori : GÜNCEL