Taksim artık eskisi gibi olmayacak

  • Ana Sayfa
  • Taksim artık eskisi gibi olmayacak
Taksim artık eskisi gibi olmayacak
İstanbul'da yapımı hızla devam eden raylı sistem yatırımları İstanbul'un merkezi olarak kabul edilen Taksim'e bir rakip daha getirdi. Abone ol

Taksim metrosu, Marmaray ve Aksaray hafif raylı sistemi 2013’te Yenikapı’da buluşacak. Bölge, ulaşım ağının kalbi ve kentin yeni cazibe merkezi olacak.

Yenikapı, İstanbul’un yeni kalbi oluyor. Transfer Merkezi inşaat bittiğinde Taksim Metrosu, Aksaray Hafif Ray seo lı Sistemi ve Marmaray’ın buluştuğu bir merkez olacak. Marmaray saatte 75 bin, Aksaray 40 bin ve metro 70 bin yolcuyu tek yönde taşıyacak. Bir başka ifadeyle tek yönde 180 bin seyahat edebilecek.

Saatte 360 bin kişi ise Yenikapı’dan İstanbul’un dört bir yanına gidebilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Yenikapı’nın değişecek çehresini şöyle anlatıyor:

"Yenikapı Transfer Merkezi, ulaşım sistemimin en önemli noktalarından biri olacak. Yenikapı’ya ulaşan biri İstanbul’un her yanına gidebilecek. Transfer merkezine ulaşan kişiye deniz yolu da hava yolu da açık olacak. Bu potansiyeli ile Taksim’e alternatif. İşte bu yüzden bölgede kentsel dönüşüm projesi başlattık. Marmaray ve metro istasyonu ile birlikte toplam 43 bin 250 metrekare istasyon alanı var. Biz 285 bin metrekarelik alanı da dahil ederek Arkeopark projesini için düğmeye bastık. Hazırlıkları tamamladık ve uluslararası bir proje hazırladık.

AKBİLLE MÜZE GİRİŞİ

Arkeopark’ta kazılarda ortaya çıkartılan gemiler ve tarihi eserler de sergilenecek. Hatta kazılarda çıkan gemi ve tarihi eserlerin bir kısmını Transfer Merkezi’nde de sergilemeyi düşünüyoruz. Akbil ile gezilen müze olacak."

1 MİLYAR DOLAR EK MALİYET



Kategori : GÜNCEL