Şener'den iktidar ve muhalefete yaylım ateşi

  • Ana Sayfa
  • Şener'den iktidar ve muhalefete yaylım ateşi
Şener'den iktidar ve muhalefete yaylım ateşi
Abdüllatif Şener, anayasa değişikliğinde iktidarın da, muhalefetin de takındığı tavrı eleştirdi. Abone ol

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, anayasa değişikliğinde iktidarın da, muhalefetin de takındığı tavrın yanlış olduğunu savundu.

Partisinin il hizmet binasının açılışına katılmak üzere Karaman'a gelen Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, şehir turu atarak halkı selamladı. Cumhuriyet Parkı'nda otobüsten inen Şener, esnaf ve vatandaşlarla selamlaştıktan sonra Aktekke Camii'nde cuma namazını kıldı. Namazın ardından yürüyerek gittiği parti il binası önünde kendisini bekleyenlere gül dağıtan Abdüllatif Şener, açılışın arından açıkl new jersey seo amalarda bulundu.

Anayasa değişikliğinde iktidar ve muhalefetin takındığı tavrın yanlış olduğunu ileri süren Türkiye Partisi lideri Şener, "İktidar bunu (anayasa değişikliğini) 'referanduma götüreceğiz' diye bağırıyor. Bu, cumhurbaşkanına ait bir yetkiyi kendileri kullanıyormuş gibi ifade etme yanlışlığını tanımlar. Doğru bir şey değildir. Yetki cumhurbaşkanına aittir. Bu başbakanın veya iktidar partisinin uhdesindeki bir konu değildir. Cumhurbaşkanı isterse referanduma götürür, isterse iade eder. Şimdi yetki cumhurbaşkanındayken iktidar partisinin genel başkanının ve sözcülerinin davranışları nezakete uymaz. Bu, cumhurbaşkanının yetkisini gasp anlamını taşır.

Bu ifadeler bir saygısızlığı ifade eder. Diğer taraftan ana muhalefet partisinin bunu Anayasa Mahkemesi'ne götürecek olmasını ele alalım. Anayasamızda böyle bir düzenleme yok. Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletlerinde tüm kurumların yetki ve sorumlulukları ve işleme biçimleri anayasada düzenlenmiştir. Referandum öncesinde yürürlüğe girmeyen bir anayasanın iptalinin Anayasa Mahkemesi'ne götürüleceği ile ilgili anayasada bir madde yoktur. Bununla birlikte hukuken böyle bir hukuk yorumunun ortaya çıktığı görüşü vardır. Bu görüş de daha önce Anayasa Mahkemesi'nin benzer bir konuyu ele alması ve referandum öncesinde Anayasa Mahkemesi'ne konuyu getirilebileceği yönünde karar vermesi bir dayanak olarak kabul edilmektedir. Ana muhalefet partisi de bu yoruma dayanmak sureti ile referandum öncesinde bu konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğini ifade etmektedir. Biz işin bu noktaya gelmesini de sağlıklı bulmuyoruz. İradenin halka ait olduğunu düşünüyoruz. Bütün mahkemelerin Türk Milleti adına karar verdiği bir ülkede halkın vereceği kararın yargı mekanizmalarınca kesilmesinin de doğru olmayacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Şener, partilerin kapatılmasına karşı olduklarını belirterek, parti kapatma ile ilgili maddenin oylanarak kabul edilmemesinin de maddedeki yanlışlıklardan kaynaklandığını iddia etti.



Kategori : POLİTİKA