Sahte silah ruhsatı operasyonu

Sahte silah ruhsatı operasyonu
Sahte belgelerle silah taşıma ve bulundurma ruhsatı alan kişilere yönelik soruşturmada yaklaşık 50 kişi gözaltına alındı. Abone ol

Sahte belgelerle silah taşıma ve bulundurma ruhsatı alan kişilere yönelik soruşturmada yaklaşık 50 kişi gözaltına alındı.

Silah alma konusunda yetkisi bulunmayan kişilerin şirket sahibi ya da hak sahibi gibi gösterilerek silah ruhsatı alımında kolaylık sağlandığı iddialarının araştırıldığı soruşturmada görevdeki ve emekli polislerin de aralarında bulunduğu kişiler sorgulanıy connecticut seo or.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı soruşturmada silah ruhsatı alımında usulsüzlük yapıldığı bilgilerine başladı. Özellikle ilçe emniyet müdürlükleri bünyesindeki ruhsat alım konularını titizlikle inceleyen polis, belirlediği usulsüzlüklerden yola çıkarak baz kişilerin soruşturma kapsamına alınmasına karar verdi.

İstanbul'daki çeşitli ilçe emniyet müdürlüklerinin silah ruhsat bürosunda çalışan polis memurları, emekli polis ve muamelecilerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişi gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında bazı iş adamları ve sanatçıların da bilgilerine başvurulacağı ve alınan bazı ruhsatların yeniden inceleneceği belirtildi.

300 SİLAH MERCEK ALTINDA

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan yaklaşık 50 kişilik şüpheli listesine ek olarak çok sayıda kişinin ifadesine başvurulacağı, ele geçirilen 300 adet silahın inceleneceği öğrenildi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda ruhsatlarında sorun olduğu belirlenen yaklaşık 300 silah ve ruhsatının incelemeye alındığı ve işlemlerin emniyet müdürlüğünde yürütüleceği belirtildi. Gözaltına alınanların emniyetteki sorgu işlemlerine paralel olarak el konulan silahlar da çuvallara doldurularak emniyet müdürlüğüne getirildi. Edinilen bilgilere göre sahte ruhsatlarla ilgili ilçe emniyet müdürlüklerinde görevli bazı polis memurları, itfaiyeciler, sanatçı ve iş adamları ile birlikte yargı mensubu bazı kişilerinde ifadelerine başvurulacağı öğrenildi.



Kategori : GÜNCEL