Utanılacak tabloya sahip çıkıyor!

  • Ana Sayfa
  • Utanılacak tabloya sahip çıkıyor!
Utanılacak tabloya sahip çıkıyor!
Kılıçdaroğlu'nun oy kullanamama polemiği yeniden gündemde. Başbakan Erdoğan'ın sözlerine CHP liderinden yanıt geldi.Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın ''Sen 12 Eylül halk oylamasında gidip muhtardan belgeni alamadın, oy kullanamadın. Şimdi kalkmış bizden belge istiyorsun" sözlerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi.

Kaydının kendi bilgisi dışında silinmesini eleştiren K georgia seo ılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'ın "utanılacak bir tabloya" nasıl sahip çıktığını sordu.

Kılıçdaroğlu evinden çıkarken bu konudaki soruları şöyle yanıtladı:

"Muhtarlık bir kamu organı. Ana muhalefet partisinin ismi haberi olmadan, kendi bilgisi dışında listeden siliniyorsa önce kendisine sorması gerekmez mi? Utanılacak bu tabloya nasıl sahip çıkar. İktidar onda, yönetim onun emrinde, sorumluluk onda. Benim kaydımı benim bilgim dışında siliyor. Kayıtlar bu şekilde siliniyorsa İçişleri Bakanına sorulmaz mı, kaç vatandaşın kaydı bu şekilde silindi."

BAŞBAKAN AYIPLA ÖVÜNÜYOR

Kılıçdaroğlu'na aynı soru TİSK'in 24. Genel Kurulu'ndan ayrılırken de yöneltildi. Kaydını silenin bir kamu görevlisi olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu burada da şunları ifade etti:

''Türkiye Cumhuriyeti'nde Kemal Kılıçdaroğlu diye birisi yaşamıyor diye karar almışlar. Kararın gereğini yapmışlar. Bir Başbakana düşen görevin de anamuhalefet partisinin liderinin oy kullanmaması için tezgahı hazırlayan kamu görevlilerini tespit etmektir. Bu ayıp iktidara ait bir ayıptır. Ayıptan övünen de Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Zaten Recep Bey'e de bu yakışır.



Kategori : POLİTİKA