HAS Parti'den Komünist liderlere davet

  • Ana Sayfa
  • HAS Parti'den Komünist liderlere davet
HAS Parti'den Komünist liderlere davet
HAS Parti Kasım ayı sonunda yapılacak ilk kongresine çok konuşulacak sürpriz isimler davet edilecek. Abone ol

Kurucuları arasında sosyalist kökenli isimlerin dikkat çektiği HAS Parti benzer bir çıkışı kongre için de yapacak. 28 Kasım'da yapılacak kongreye Paraguay Devlet Başkanı Fernando Lugo, Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales ve Brezilya Devlet Başkanı Luiz İnacio Lula da S seo ilva da davet edilecek.

Saadet Partisi'nden ayrıldıktan sonra HAS Parti'yi kuran Numan Kurtulmuş kongre için hazırlıklarını sürdürüyor. Seçime girebilmek için zorunlu bulunan il ve ilçe teşkilatlarını kuran Kurtulmuş görkemli bir de kongre yapmak için kolları sıvadı.

Partinin kuruluşunda yer alan sosyalist kökenli bazı isimlerle dikkat çeken HAS Parti kongreye de sosyalist kimlikleriyle bilinen dünyanın önemli liderlerini davet edecek. HAS Parti'nin Sosyalist kökenli kurucularından Türkiye Birleşik İşçi Partisi eski Genel Başkanı Zeki Kılıçaslan'ın Zaman gazetesine verdiği röportaja göre 28 Kasım'da yapılacak kongreye Paraguay Devlet Başkanı Fernando Lugo, Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales ve Brezilya Devlet Başkanı Luiz İnacio Lula da Silva da davet edilecek.

Davetliler bu isimlerle sınırlı değil. HAS Parti ses getirecek pek çok isme, katılmayacak olsalar bile simgesel davetiyeler de gönderdi. Bu isimler arasında Polonya'nın efsanevi işçi lideri ve eski Cumhurbaşkanı Lech Walesa ile İngiltere eski Başbakanı Tony Blair'in İslam'ı seçen baldızı Lauren Booth da yer alıyor. HAS Parti, İslam dünyasının önde gelen liderleri ile STK temsilcilerine de çok sayıda davetiye gönderdi.



Kategori : POLİTİKA