İran'dan NATO'ya gericilik suçlaması

  • Ana Sayfa
  • İran'dan NATO'ya gericilik suçlaması
İran'dan NATO'ya gericilik suçlaması
İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad füze kalkanı projesi ile gözlerin çevrildiği NATO için bakın ne dedi?Abone ol

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, NATO'nun füze kalkanı projesi için, ''Son yıllardaki tecrübeler NATO'nun kararının yanlış olduğunu gösteriyor'' dedi.

''İran, NATO'yu tehlike olarak görmüyor'' diyen Ahmedinejad, ''hiç kimsenin İran halkına zarar veremeyeceğini'' kaydederek, ''NATO'nun hareketlerinin İran içi seo n değeri ve önemi yok. İran halkı, bu tür kararları ve girişimleri siyasi gericilik olarak telakki ediyor'' dedi.

''Hazar Denizi'ne Kıyı Ülkeler Zirvesi''ne katılmak üzere Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan Ahmedinejad, düzenlediği basın toplantısında, NATO'nun füze kalkanı projesine ilişkin bir soruya, ''Son yıllardaki tecrübeler NATO'nun kararının yanlış olduğunu gösteriyor'' cevabını verdi.
Askeri güç ve ilişkilerin bölgesel ve küresel dengeleri belirlediği dönemlerin geride kaldığını belirten Ahmedinejad, "Şimdiki şartlarda füze savunma sistemleri, atom bombaları işlevselliklerini yitirmiş durumda" dedi.

''Anlaşıldığı kadarıyla NATO'nun sorunu, insani ve kültürel değişimi tam olarak idrak edememesidir'' diyen Ahmedinejad, ''Onlar bilmeli ki artık halklar uyanmış ve füze kalkanlarıyla düşüncenin önü alınamaz'' diye konuştu.

''İran, NATO'yu tehlike olarak görmüyor'' diyen Ahmedinejad, ''hiç kimsenin İran halkına zarar veremeyeceğini'' kaydederek, ''NATO'nun hareketlerinin İran için değeri ve önemi yok. İran halkı, bu tür kararları ve girişimleri siyasi gericilik olarak telakki ediyor'' dedi.

İran'da idam kararlarıyla ilgili bir soru üzerine Ahmedinejad, ''ABD'de de idamlar olduğunu, ancak Batının bu ülkedeki idamları görmediğini'' kaydetti.



Kategori : DÜNYA