Bahçeli'den hem nalına hem mıhına!

  • Ana Sayfa
  • Bahçeli'den hem nalına hem mıhına!
Bahçeli'den hem nalına hem mıhına!
MHP Lideri Bahçeli önce hükümeti ardından emniyeti son olarak da CHP'yi eleştirdi. Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Adı bütçe görüşmeleriydi ama TBMM'de yapılan ateşli görüşmelerde siyaset önce geldi. Konuşmasına öğrenci eylemleri ile başlayan MHP Lideri Bahçeli, önce hükümete ardından CHP'ye ve son olarak Emniyet'e yüklendi.

Bahçeli'nin konuşmasından ana başlıklar şöyle:

Üniversitelerde yangın kıvılcımlarının tutuşturulmak istendiğini, etnik nifak tohumlarının ekilmesine çalışıldığını büyük bir endişe ile görüyor ve izliyoruz. Bu yangın, ateş bacayı sarmadan önce yerinde söndürülmelidir. Bunda en büyük görev ve sorumluluğun AKP hükümetine ait olduğu tartışmasızdır.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da başlayan, Ankar ebay ads a’da da devam eden olaylarda Sayın Başbakan ve AKP’nin benimsediği tutum, maalesef bu siyasi görev ve sorumluluğun asgari icaplarıyla uyuşmamıştır. Türk emniyet güçleri ile öğrencileri karşı karşıya getirmenin ateşle oynamak olduğunu artık herkes idrak etmelidir.

BAŞBAKAN SORUMLULUKTAN KURTULAMAYACAK!

Başbakan ve hükümet yetkilileri üniversite gençliğinin sorunlarına ve bunları dile getirme çabalarına karşı gereken anlayış ve hoşgörüyü göstermek durumundadır. Türk polisini öne sürerek aradan çekilmek Sayın Başbakanı ve hükümetini vebal ve sorumluluktan kurtaramayacaktır.

Emniyet teşkilatımız olumsuz koşullarda, büyük bir şuur ve fedakârlıkla çok güç bir görevi yerine getirmektedir. Kanlı terörün hedefi olan, etnik bölücülerin organize ettiği eylemlerde taş ve molotof kokteylerine vücudunu siper eden kahraman emniyet teşkilatımıza herkes sahip çıkmalıdır.

POLİS ORANTISIZ GÜÇ KULLANMAMALIDIR!

Polisimizi yıpratmak, siyasi amaçları için kullanmaya çalışmak büyük bir gaflet olacaktır. Polisimiz de toplumsal olaylarda kanunlardan kaynaklanan görevlerini yaparken ve yetkilerini kullanırken orantısız güç kullanmamaya dikkat etmeli, kendisini bir çatışmanın tarafı konumuna getirmemelidir.

Üniversite gençliğinin de protestolarını meşru zeminlerde ve meşru yöntemlerle ortaya koymaları, şiddet unsuru içeren eylemlerden uzak durmaları mutlak bir zorunluluktur.
Üniversitelerdeki olayların kontrolden çıkarak kitlesel çatışmalara dönüşmesi hiçbirimizin altından kalkamayacağı büyük bir felaket olacaktır.

ANA MUHALEFET SORUMLU DAVRANMALIDIR!

Yaşanan son müessif olaylar neticesinde; AKP hükümetinin, üniversite gençliğinin ve emniyet güçlerimizin sağduyunun rehberliğinden, aklın yol göstericiliğinden ayrılmamaları hayati bir önem taşımaktadır. Üniversite yönetimleri de bu konuda üzerlerine düşeni büyük bir dikkat ve itina ile yerine getirmelidir.

Öte yandan muhalefet partilerinin de bu konuda sorumluluğu olduğu unutulmamalıdır.
Bu bakımdan son yaşanan protesto gösterilerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşınması ve ana muhalefet partisinin buna aracılık etmesinin bu sorumlulukla örtüşmediğini bu vesileyle hatırlatmak isterim.



Kategori : POLİTİKA