3G'de Avrupa ülkelerini solladık

  • Ana Sayfa
  • 3G'de Avrupa ülkelerini solladık
3G'de Avrupa ülkelerini solladık
Cep telefonunda 3G teknolojisini Türkler çok sevdi. 3G kullanımında bir yılda Avrupa ülkelerinin oranına yaklaştık.Abone ol

3 G Türkiye'ye geç geldi ama pir geldi. Bu teknolojiyi uzun yıllardır kullanan Avrupa ülkelerinde kullanım oranı yüzde 30'larda bulunurken Türkiye'de 14 ayda y Kuvars kum üzde 27'ye ulaşıldı.

Türkiye bu oranla Almanya, Yunanistan, Danimarka ve Belçika’yı 3 G kullanan sayısı ile geride bırakmış oldu.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) 3. çeyrek verilerine göre, 2010 yılının başında 8.7 milyon olan 3G abone sayısı, eylül sonu itibariyle 16.6 milyon aboneye ulaştı.

2010 yılı üçüncü çeyrek itibariyle mobil genişbant internet abone sayısı bir önceki döneme göre yüzde 39 artarak 1.1 milyonu aştı.

Toplam mobil genişbant internet kullanım miktarı ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 24 artarak 3.197 TByte oldu. Araştırmalara göre, Türkiye’de yılda en az 17 milyon kişi her yıl cep telefonu cihazını yeniliyor. Bu durum akıllı telefonların uygun kampanyalarla pazara girmesiyle daha da hareketlendi. 3G’yi destekleyen akıllı telefonların satışı arttıkça, 3G kullanımı da yaygınlaşıyor.



Kategori : BİLİM - TEKNOLOJİ