Bıyıktay dev derbiyi değerlendirdi

  • Ana Sayfa
  • Bıyıktay dev derbiyi değerlendirdi
Bıyıktay dev derbiyi değerlendirdi
Beşiktaş Cola Turka'da başantrenör Burak Bıyıktay, derbide iyi oynadıklarını ancak sonunu getiremediklerini söyledi.Abone ol

Beko Basketbol Ligi'ndeki derbi karşılaşmasında Fenerbahçe Ülker'e 74-67 yenilen Beşiktaş Cola Turka'da, başantrenör Burak Bıyıktay, iyi oynamalarına karşın sonunu getiremediklerini söyledi.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Burak Bıyıktay, ''Bizim için zor ve kazanmak istediğimiz bir maçtı. Kadro derinliği ve kalitesi olarak baktığımızda, maçların ilerleyen dakikalarında yoruluyoruz. İstediğimiz mücadeleyi verdik ama Fenerbahçe Ülker buralarda daha tecrübeli bir takım'' dedi.

Gerçekleşen mücadeleyle ilgili olarak, ''Kazanmak isterdik, ancak kazanamadık. Fakat oyunun içinde sürekli kalmamıza karşın sonunu getiremedik'' ifadelerini kullanan Bıyıktay, ''Hakemleri de konuşmak istemiyorum ama son top bize verilmeliydi. Fenerbahçe Ülker'i kutluyorum. Çok kaliteli, üst seviye seo de bir takım. Biz de taraftarlarımızın desteği ile bir şeyler yapmak istedik'' diye konuştu.

NBA'de yıldız seviyesine yükselmiş isimlerden biri olmasına karşın Beşiktaş Cola Turka'da henüz istenilen performansa ulaşamayan Allen Iverson'a değinen Bıyıktay, ''Iverson beklentisi var ama henüz hazır değil ve antrenmansız. Uzun süredir onu da oynatmak istiyoruz. Maçta 20 dakika oynadı, ancak bize bir şey veremedi. Bu arada ligde önemli maçlar oynanıyor. Allen Iverson, herkesin beklentisi olan, hepimizin seyrettiği Allen Iverson değil. Zamana ihtiyacı var. Şu an için siz de görüyorsunuz, hazır değil'' şeklinde konuştu.

Maçı 22 sayıyla tamamlayarak en skorer isim olan Beşiktaş Cola Turka'dan Likholitov ise ''İyi bir maçtı ve iki takım da çok savaştı. Sonlarda bazı şutlar kaçırdık, bence fark buydu. Son topun bizim olması gerekiyordu. Kritik bir karardı'' dedi.

SİYAH-BEYAZLILAR 3 SEZON SONRA RAKİBİNE KENDİ SAHASINDA YENİLDİ

Beşiktaş Cola Turka, ligde 3 sezon sonra Fenerbahçe Ülker'e Beşiktaş Cola Turka Arena'da yenildi.

Ligde en son 2006-07 sezonunda kendi sahasında ezeli rakibine yenilen siyah-beyazlılar, 2007-08, 2008-09 ve 2009-2010 sezonlarında Beşiktaş Cola Turka Arena'da rakibini yenmeyi başarmıştı.

Siyah-beyazlıların, Beşiktaş Cola Turka Arena'da rakibiyle son 5 sezonda yaptığı maçlar ve sonuçları şöyle:

Sezon Sonuç
--------- -----

2010-2011 67-74

2009-2010 83-68

2008-2009 110-95

2007-2008 84-61

2006-2007 68-82

SPAHİJA: ''BURADAN GALİP ÇIKMAK ZOR''

Fenerbahçe Ülker Antrenörü Neven Spahija, Beşiktaş Cola Turka karşısında aldıkları galibiyetten ötürü oyuncularını kutlarken, BJK Cola Turka Arena'daki taraftar atmosferine dikkati çekti.

Beşiktaş Cola Turka'yı çok iyi oynayarak yendiklerini aktaran Hırvat teknik adam, ''Beşiktaş Cola Turka iyi bir takım. Buradaki seyirci atmosferi de çok yüksek. Buradan çok fazla takımın galip çıkabileceğine inanmıyorum'' ifadelerini kullandı.

Spahija, Allen Iverson'la ilgili bir soru üzerine ise ''Kendisini henüz 1 maçta gördük. Ne kadar olağanüstü bir oyuncu olduğunu hepimiz biliyoruz. Henüz formunda değil. Bir kaç maç sonra sanırım düzelecektir'' yanıtını verdi.

Fenerbahçe Ülkerli oyuncu Ömer Onan ise karşılaşmayla ilgili olarak, ''Maçın zor geçeceğini biliyorduk. Beşiktaş Cola Turka kendi evinde bize karşı hep iyi oynamıştır. Seyirci desteğiyle başka bir takım haline geliyorlar. Allen Iverson'un da gelişi onlar için önemli bir moral oldu. Sakin kaldıkça maçı kazanacağımızı biliyorduk. Biz onların tempolarına uymadık. Sonucunda önemli bir galibiyet elde ettik. Buradan kazanarak çıkmak bizim için önemli. Yoğun bir tempoda 3 günde bir maç oynuyoruz. İnşallah Avrupa Ligi'nde de iyi bir şekilde devam ederiz'' şeklinde konuştu.



Kategori : GÜNCEL