Yemek kokusunun da parfümü olacak

  • Ana Sayfa
  • Yemek kokusunun da parfümü olacak
Yemek kokusunun da parfümü olacak
Koku hayatımızın vazgeçilmez parçası olmaya devam ederken gelecekteki karşımıza çıkacak parfüm esansları da bizi şaşırtacağa benziyor.Abone olKoku, bir süredir hiç olmadığı kadar önem kazandı. Vücutların, saçların, giysilerin güzel kokularla cazibeli hale getirilmesine son olarak mağazalar, kurumlar, defileler, filmler, konserler, sergiler de katıldı...

Mağazaların iyi ve mutlu hissettiren kokular sayesinde satışlarını artırdığı a sağlık seo rtık bir sır değil. Günümüzde defileler, özel konserler ve tanıtımlar bile o atmosfer için özel olarak üretilmiş kokularla akıllara yer etmeyi hedefliyor.

Koku üreten en önemli dünya firmalarından biri de Türk: MG Gülçiçek Koku Fabrikası. Firma dünyanın en prestijli, en tanınan parfümlerini üretiyor. Ofisboy’luktan dünyanın en önemli parfüm fabrikalarından birinin sahipliğine uzanan hikayesiyle birlikte parfüm danyasındaki gelişmeleri Mişel Gülçiçek’ten dinledik...

MG Gülçiçek Koku Fabrikası’nın kurucusu Mişel Gülçiçek esansla küçük yaşlarda tanışmış. 11 yaşında babasını kaybeden, Saint Benoit öğrencisi Mişel, ofisboy olarak çalışma hayatına başladığı Pe Re Ja firmasında işi öğrenmiş. 1980’de Gülçiçek Kimya ve Uçan Yağlar Anonim Şirketi’ni kurmuş. Soyadının ‘Gülçiçek’ olmasını hoş bir tesadüf olarak değerlendiriyor. Bugün Fransa dahil pek çok ülke için esans üretimi yapıyor.

Fabrikasında parfüm dışında, deterjandan ruja, oda parfümünden bakım ürünlerine kadar akla gelebilecek her türlü ürüne koku üretiliyor. 49 yıllık firma önemli şirketlere, kurumsal kimliklerinin bir parçası olacak özel kokular tasarlıyor. Zaten şu günlerde otellerden rezidanslara, ayakkabı tabanı yapanlardan boyacılara kadar herkes MG Gülçiçek’in kapısını çalıyor. Neden mi? Çünkü kokular hayatımızı ele geçiriyor!



Kategori : GÜNCEL